Ossenhaas met rode wijnsaus
4 personen | 50 min. bereiden
Ingrediënten
- 500 gr ossenhaas
- 7 sjalotjes, gepeld
- 400 ml rode wijn
- 150 ml rode port
- 2 kruidnagels
- 1 takje rozemarijn
- 2 takjes tijm
- Peper en zout
- 2 eetl suiker
- Maizena om te binden
- 1 eelt olijfolie
- 125 gr kastanje champignons, in plakjes
Puree:
- 450 gr aardappelpuree (zelf gemaakt of kant en klaar)
- Verse peterselie
- 2 teentjes knoflook
Bereidingswijze
Bak de champignons 5 minuten met een beetje olijfolie en bewaar ze apart. Halveer de sjalotjes en fruit ze in een braadpan aan met een beetje olijfolie. Voeg de suiker toe en bak 2 minuten mee. Schenk de rode wijn en de port bij de sjalotten. Voeg de kruidnagels, rozemarijn, tijm en peper en zout toe en roer door. Breng het tegen het kookpunt en zet dan het vuur klein en leg het vlees in een stuk in de saus. Breng de saus net niet aan de kook en laat het vlees 15 minuten met deksel pocheren.
Haal het vlees uit de pan en bestrooi met een beetje zout en peper en wikkel in aluminium folie en leg het vlees terwijl je aan de slag gaat met de saus in de oven op 80 graden (maximaal een half uur). Schep de sjalotjes uit de pan en bewaar apart. Zeef de rest van de saus. Meng 1 eelt water met 1 eelt maïzena en roer tot een wit papje. Breng de gezeefde saus weer aan de kook en voeg beetje bij beetje de maizena toe totdat de saus van gewenste dikte is. Schep de champignons en de sjalotjes door de saus en verwarm nog een minuutje mee. Snijd de peterselie heel fijn en meng met de warme aardappelpuree. Pers de knoflook uit en voeg ook toe aan de puree. Breng op smaak met peper en zout. Haal het vlees uit de folie en snijd in 8 plakken. Schep als eerste wat van de rode wijnsaus met champignons en sjalotjes op een mooi bord. Serveer met puree en 2 stukken ossenhaas.
Lekkere wijn voor bij het gerecht
16,50Lees meer
Bekijk deze Wijn & Spijs recepten
Konijn met port
Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...
Scholrolletjes met zalm in wittewijnsaus
Scholrolletjes met zalm in wittewijnsaus4 personen, 45 minutenIngrediënten 2 sneetjes wit brood 4 el halfvolle melk 2 sjalotten 15 g...
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 4 hertenbiefstukken 150 g...
Champignon Bourguignon
Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst4 personen, 1 uurIngrediënten 1 citroen (schoongeboend) ½ rode peper 20 g verse platte...
Gegrilde zeebaars met limoen
Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...
Ossobucco van Seitan
Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...
Klassiek Italiaanse ossobuco
Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...
Asperge Bladerdeeg Pakketjes
Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...
Forel met kruiden uit de oven
Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...