R
Gratis verzending is vanaf 100 euro

Konijn met port

4 personen, 2 uur 30 minuten

Ingrediënten

  • ½ konijn (ca. 1200 g)
  • zout en versgemalen peper
  • 4 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 winterwortel
  • ½ bakje kastanjechampignons (a 250 g)
  • 50 g boter
  • 1 pakje gerookte spekblokjes (ca. 225 g)
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl witte port
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm
  • 1 mespunt gedroogde dragon
  • 1 snufje nootmuskaat

Bereidingswijze

Konijn bestrooien met zout en peper. Uien en knoflook pellen en snipperen. Wortel schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. In ovenschaal helft van boter verhitten en ui, knoflook en spekjes lichtbruin bakken. Wortel en champignons toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Groentemengsel uit ovenschaal scheppen, even apart houden en rest van boter aan bakvet toevoegen. Konijn rondom bruin bakken. Wijn, port, laurier, tijm, dragon, nootmuskaat en groentemengsel toevoegen. Ovenschaal afdekken en in midden van oven konijn in ca. 2 uur gaar braden, regelmatig bedruipen. Konijn op grote schaal serveren. Lekker met aardappels en groente.

Lekkere wijn voor bij het gerecht

Deze wijn is gemaakt van de Oostenrijkse zweigelt druif van 30 jaar oude wijnstokken. Heerlijk volle aroma’s van wilde kersen, bosbessen en kruiden. Deze rode wijn is zacht en elegant van smaak. Bij het warme weer doet deze wijn het licht gekoeld ook heel goed!

Gaat heerlijk samen met konijn gegaard in port.

Vega tip = Portobelloburger

10.95 

10,95Lees meer

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...

Ossenhaas met rode wijnsaus

Ossenhaas met rode wijnsaus

Ossenhaas met rode wijnsaus4 personen | 50 min. bereidenIngrediënten 500 gr ossenhaas 7 sjalotjes, gepeld 400 ml rode wijn 150 ml rode...

0
    0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegGa terug naar winkel