Champignon Bourguignon
4 Personen 45 minuten
Ingrediënten
- 500 g grote champignons
- 2 winterwortels
- 4 uien
- 3 tenen knoflook
- 150 ml rode Bourgognewijn
- 150 ml groentebouillon
- 1/2 bosje tijm
- 2 laurierblaadjes
- 1 el bloem
- 1 el ongezouten roomboter
- Aardappelpuree
- 1,5 kg kruimige aardappels
- 100 ml melk
- zwarte peper
- (zee)zout
Bereidingswijze
Smelt de roomboter in een pan met dikke bodem en bak hierin de uien glazig, bestrooi met wat zout en peper.
Voeg de knoflook, champignons, wortel en tijm toe en laat even kort meebakken op hoog vuur. Blus af met de rode wijn en de groentebouillon. Doe de laurierblaadjes erbij en laat met het deksel op de pan 25 minuten stoven op laag vuur.
Schil ondertussen de aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook ze in gezouten water in 10 minuten gaar en giet af. Voeg de melk en de boter toe en stamp tot een grove puree, breng op smaak met peper en zout.
Maak een papje van de bloem met 3 el water en roer dit door het champignonmengsel. Doe het deksel terug op de pan en laat nog 5 minuten doorwarmen.
Serveer de champignons bourguignon met de aardappelpuree.
Serveertip: geef er een stokbrood bij
Lekkere wijn voor bij het gerecht
Amerikaans eikenhout. In de smaak aroma’s van zwart fruit, subtiele
tonen van cassis, toast, chocolade en kruiden zoals witte peper.
Mooie evenwichtige tannines met een lange elegante afdronk.
Erg lekker bij hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree.
11,50Lees meer
Bekijk deze Wijn & Spijs recepten
Konijn met port
Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...
Scholrolletjes met zalm in wittewijnsaus
Scholrolletjes met zalm in wittewijnsaus4 personen, 45 minutenIngrediënten 2 sneetjes wit brood 4 el halfvolle melk 2 sjalotten 15 g...
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 4 hertenbiefstukken 150 g...
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst4 personen, 1 uurIngrediënten 1 citroen (schoongeboend) ½ rode peper 20 g verse platte...
Gegrilde zeebaars met limoen
Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...
Ossobucco van Seitan
Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...
Klassiek Italiaanse ossobuco
Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...
Asperge Bladerdeeg Pakketjes
Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...
Forel met kruiden uit de oven
Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...
Ossenhaas met rode wijnsaus
Ossenhaas met rode wijnsaus4 personen | 50 min. bereidenIngrediënten 500 gr ossenhaas 7 sjalotjes, gepeld 400 ml rode wijn 150 ml rode...