Champignon Bourguignon

4 Personen 45 minuten

Ingrediënten

  • 500 g grote champignons
  • 2 winterwortels
  • 4 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 150 ml rode Bourgognewijn
  • 150 ml groentebouillon
  • 1/2 bosje tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el bloem
  • 1 el ongezouten roomboter
  • Aardappelpuree
  • 1,5 kg kruimige aardappels
  • 100 ml melk
  • zwarte peper
  • (zee)zout

Bereidingswijze

Schil de winterwortels en snijd in blokjes. Maak de champignons schoon en snijd indien nodig een stukje van de onderkant weg. Snijd de ui in grove stukken en de knoflook in plakjes.

Smelt de roomboter in een pan met dikke bodem en bak hierin de uien glazig, bestrooi met wat zout en peper.

Voeg de knoflook, champignons, wortel en tijm toe en laat even kort meebakken op hoog vuur. Blus af met de rode wijn en de groentebouillon. Doe de laurierblaadjes erbij en laat met het deksel op de pan 25 minuten stoven op laag vuur.

Schil ondertussen de aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook ze in gezouten water in 10 minuten gaar en giet af. Voeg de melk en de boter toe en stamp tot een grove puree, breng op smaak met peper en zout.

Maak een papje van de bloem met 3 el water en roer dit door het champignonmengsel. Doe het deksel terug op de pan en laat nog 5 minuten doorwarmen.

Serveer de champignons bourguignon met de aardappelpuree.

Serveertip: geef er een stokbrood bij

Lekkere wijn voor bij het gerecht

Prachtige rode wijn met 6 maanden houtrijping op 75% Frans- en 25%
Amerikaans eikenhout. In de smaak aroma’s van zwart fruit, subtiele
tonen van cassis, toast, chocolade en kruiden zoals witte peper.
Mooie evenwichtige tannines met een lange elegante afdronk.
Erg lekker bij hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree.
11.45 

11,45

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Konijn met port

Konijn met port

Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...

Ossenhaas met rode wijnsaus

Ossenhaas met rode wijnsaus

Ossenhaas met rode wijnsaus4 personen | 50 min. bereidenIngrediënten 500 gr ossenhaas 7 sjalotjes, gepeld 400 ml rode wijn 150 ml rode...

Winkelwagen
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0