R
Gratis verzending is vanaf 100 euro

Scholrolletjes met zalm in witte­wijnsaus

4 personen, 45 minuten

Ingrediënten

  • 2 sneetjes wit brood
  • 4 el halfvolle melk
  • 2 sjalotten
  • 15 g verse platte peterselie
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 160 g verse zalmfilets
  • 1 tl zwarte peper (versgemalen)
  • 660 g verse scholfilets
  • 15 g ongezouten roomboter
  • 250 ml droge witte wijn
  • 380 ml visfond
  • 125 ml verse slagroom
  • 100 g zeekraal
  • 200 ml water

Bereidingswijze

Snijd de korstjes van het brood. Doe het brood in een diep bord en schenk de melk erover. Knijp het brood uit en doe met de helft van de sjalotten en de peterselie in een hoge beker. Maal fijn met de staafmixer. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de zalm in stukken en voeg samen met de citroenrasp en 1 tl versgemalen zwarte peper (per 4 personen) toe. Maal tot een glad, maar niet al te fijn mengsel. Breng op smaak met zout.
Bestrooi de scholfilets aan beide kanten met peper en eventueel zout. Leg ze met de grijze kant naar boven. Verdeel het zalmmengsel erover en strijk glad met een mes of de bolle kant van een lepel. Rol de filets op. Rol strak in vershoudfolie en bewaar in de koelkast.
Snipper de andere sjalot. Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot 2 min. Voeg de helft van de wijn en 125 ml visfond toe (per 4 personen) en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Dit duurt ca. 5 min. Voeg de slagroom toe en laat nog 5 min. inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Breng ondertussen een laagje water aan de kook en kook de zeekraal 30 sec. (blancheren). Laat uitlekken.
Breng de rest van de wijn, de rest van de fond en het water in de stoompan aan de kook. Verwijder de folie van de scholrolletjes en stoom de rolletjes met de deksel op de pan in 7 min. gaar. Halveer de rolletjes. Serveer met de wittewijnsaus en zeekraal.
Bereidingstip:
Geen stoompan? Gebruik een gewone pan en stoom de rolletjes in een zeef of vergiet (met de deksel op de pan) of in een stoommandje.

Tip:
In plaats van de lemon pepper kun je ook 1 tl versgemalen zwarte peper en rasp van 1 citroen gebruiken.

Lekkere wijn voor bij het gerecht

Viberti Giovanni wordt gezien als één van de beste producenten uit de Piëmonte. Heerlijk fruitige rosé waarin je aroma’s van framboos, steenfruit en bessen terug kan vinden. Het bijzondere aan deze rosé is dat ze wijnstokken gebruiken waar ze normaliter de welbekende Barolo wijnen van maken.

Heerlijk bij scholrolletjes met zalm in witte­wijnsaus.

Vega tip = Pad Thai met cashewnoten

16.95 

16,95Lees meer

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Konijn met port

Konijn met port

Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...

Ossenhaas met rode wijnsaus

Ossenhaas met rode wijnsaus

Ossenhaas met rode wijnsaus4 personen | 50 min. bereidenIngrediënten 500 gr ossenhaas 7 sjalotjes, gepeld 400 ml rode wijn 150 ml rode...

0
    0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegGa terug naar winkel