Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst
Ingrediënten
- 1 citroen (schoongeboend)
- ½ rode peper
- 20 g verse platte peterselie
- 1 teen knoflook
- 50 g Parmigiano Reggiano
- 4 ansjovisfilets in olie in blik
- 15 g verse basilicum
- 2 el traditionele olijfolie
- 50 g polenta (maïsgriesmeel)
- 1 middelgroot ei
- 1 rosbief 700 gram
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Rasp de gele schil van de citroen. Verwijder eventueel het steeltje van de rode peper en halveer de peper in de lengte. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
Doe voor de kruidenkorst het rasp, de peterselie, halve peper, knoflook, kaas, ansjovis, het basilicum en de olie in de kom van de keukenmachine en maal fijn. Schep de polenta erdoor.
Klop het ei los. Dep de rosbief droog met keukenpapier en bestrijk met het ei. Verdeel de kruidenkorst over de bovenkant en zijkanten van de rosbief en duw aan. Leg terug in de aluminium ovenschaal uit de verpakking.
Steek de vleesthermometer in het dikste gedeelte van het vlees en bak in ca. 55 min. in het midden van de oven tot het vlees 60 °C is. Neem het vlees uit de oven, laat het 5 min. rusten onder aluminiumfolie en snijd het in plakken. Serveer direct.
Combinatietip:
Lekker met aardappelwaaiers en bloemkool met rucola. Kijk voor de recepten elders op deze site.
Bewaartip:
Je kunt de kruidenkorst een dag van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.
Lekkere wijn voor bij het gerecht
Past perfect bij slow roasted rosbief met groenekruidenkorst.
Vega tip = Vega Wellington
59,70Lees verder
Bekijk deze Wijn & Spijs recepten
Konijn met port
Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...
Scholrolletjes met zalm in wittewijnsaus
Scholrolletjes met zalm in wittewijnsaus4 personen, 45 minutenIngrediënten 2 sneetjes wit brood 4 el halfvolle melk 2 sjalotten 15 g...
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 4 hertenbiefstukken 150 g...
Champignon Bourguignon
Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...
Gegrilde zeebaars met limoen
Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...
Ossobucco van Seitan
Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...
Klassiek Italiaanse ossobuco
Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...
Asperge Bladerdeeg Pakketjes
Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...
Forel met kruiden uit de oven
Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...
Ossenhaas met rode wijnsaus
Ossenhaas met rode wijnsaus4 personen | 50 min. bereidenIngrediënten 500 gr ossenhaas 7 sjalotjes, gepeld 400 ml rode wijn 150 ml rode...