R
Gratis verzending is vanaf 100 euro

Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst

4 personen, 1 uur

Ingrediënten

  • 1 citroen (schoongeboend)
  • ½ rode peper
  • 20 g verse platte peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 50 g Parmigiano Reggiano
  • 4 ansjovisfilets in olie in blik
  • 15 g verse basilicum
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 50 g polenta (maïsgriesmeel)
  • 1 middelgroot ei
  • 1 rosbief 700 gram

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 °C.
Rasp de gele schil van de citroen. Verwijder eventueel het steeltje van de rode peper en halveer de peper in de lengte. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
Doe voor de kruidenkorst het rasp, de peterselie, halve peper, knoflook, kaas, ansjovis, het basilicum en de olie in de kom van de keukenmachine en maal fijn. Schep de polenta erdoor.
Klop het ei los. Dep de rosbief droog met keukenpapier en bestrijk met het ei. Verdeel de kruidenkorst over de bovenkant en zijkanten van de rosbief en duw aan. Leg terug in de aluminium ovenschaal uit de verpakking.
Steek de vleesthermometer in het dikste gedeelte van het vlees en bak in ca. 55 min. in het midden van de oven tot het vlees 60 °C is. Neem het vlees uit de oven, laat het 5 min. rusten onder aluminiumfolie en snijd het in plakken. Serveer direct.
Combinatietip:
Lekker met aardappelwaaiers en bloemkool met rucola. Kijk voor de recepten elders op deze site.

Bewaartip:
Je kunt de kruidenkorst een dag van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

Domaine Saint Georges d'Ibry Merlot Tradition

Lekkere wijn voor bij het gerecht

Zwoele, granaatrood gekleurde merlot met tonen van rijp rood fruit zoals kersen, frambozen en bramen. De tanninen zijn aanwezig maar heerlijk zacht. Hoewel de wijn een enorme diepgang heeft is de afdronk zeer zacht en vriendelijk.

Past perfect bij slow roasted rosbief met groenekruidenkorst.

Vega tip = Vega Wellington

59,70

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Konijn met port

Konijn met port

Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...

Ossenhaas met rode wijnsaus

Ossenhaas met rode wijnsaus

Ossenhaas met rode wijnsaus4 personen | 50 min. bereidenIngrediënten 500 gr ossenhaas 7 sjalotjes, gepeld 400 ml rode wijn 150 ml rode...

0
    0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegGa terug naar winkel