R
Gratis verzending is vanaf 100 euro

Gegrilde zeebaars met limoen

4 personen, 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 5 el olijfolie
  • 4 limoenen
  • 1 rode peper (zaadlijsten verwijderd)
  • 50 g boter
  • 3 bosui (in schuine ringen)
  • 1 schaal zeebaars ((350 g)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken. Bestrijk ze met 3 el olie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in ca. 10 min. in het midden van de oven gaar.
Pers 2 limoenen uit en halveer de andere 2. Snijd de peper in reepjes. Verhit de boter in een steelpan. Bak de rode peper en de bosui 2 min. Voeg het limoensap toe.
Verhit de grillpan. Dep de zeebaars droog en bestrijk met de rest van de olie. Bestrooi met peper en zout en gril de vis in 6 min. gaar. Keer de laatste minuut. Gril de limoenhelften in de hoeken van de grillpan mee.
Leg de vis op een schaal en schenk de saus erover. Garneer met de courgette en de limoenhelften. Lekker met pandanrijst en groenten voor vis (schaal 400 g, versafdeling).

Lekkere wijn voor bij het gerecht

Een blend van 5 druiven waar ze voor elke druif op zoek zijn gegaan naar alleen de beste percelen. Alle druiven worden met de hand geplukt, en zeer strikt gesorteerd. Alleen de beste druiven worden voor de productie gebruikt, waardoor het rendement ook lager is. Van deze unieke wijn zijn dan ook maar 4600 flessen gemaakt. Goud gekleurde wijn met lichte ontwikkeling. Een elegante neus van citrus fruit, witte bloemen, honingtonen en vleugen van perzik. Een elegante ronde wijn, met lichte houtrijping op eiken vaten.

Perfect te combineren met gegrilde zeebaars met limoen.

Vega tip = Gegrilde portobello met koolrabirisotto

17.50 

17,50

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Konijn met port

Konijn met port

Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...

Ossenhaas met rode wijnsaus

Ossenhaas met rode wijnsaus

Ossenhaas met rode wijnsaus4 personen | 50 min. bereidenIngrediënten 500 gr ossenhaas 7 sjalotjes, gepeld 400 ml rode wijn 150 ml rode...

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0