Gegrilde zeebaars met limoen
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 5 el olijfolie
- 4 limoenen
- 1 rode peper (zaadlijsten verwijderd)
- 50 g boter
- 3 bosui (in schuine ringen)
- 1 schaal zeebaars ((350 g)
Bereidingswijze
Pers 2 limoenen uit en halveer de andere 2. Snijd de peper in reepjes. Verhit de boter in een steelpan. Bak de rode peper en de bosui 2 min. Voeg het limoensap toe.
Verhit de grillpan. Dep de zeebaars droog en bestrijk met de rest van de olie. Bestrooi met peper en zout en gril de vis in 6 min. gaar. Keer de laatste minuut. Gril de limoenhelften in de hoeken van de grillpan mee.
Leg de vis op een schaal en schenk de saus erover. Garneer met de courgette en de limoenhelften. Lekker met pandanrijst en groenten voor vis (schaal 400 g, versafdeling).
Lekkere wijn voor bij het gerecht
Perfect te combineren met gegrilde zeebaars met limoen.
Vega tip = Gegrilde portobello met koolrabirisotto
105,00
Bekijk deze Wijn & Spijs recepten
Konijn met port
Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...
Scholrolletjes met zalm in witteÂwijnsaus
Scholrolletjes met zalm in witteÂwijnsaus4 personen, 45 minutenIngrediënten 2 sneetjes wit brood 4 el halfvolle melk 2 sjalotten 15 g...
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 4 hertenbiefstukken 150 g...
Champignon Bourguignon
Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst4 personen, 1 uurIngrediënten 1 citroen (schoongeboend) ½ rode peper 20 g verse platte...
Ossobucco van Seitan
Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...
Klassiek Italiaanse ossobuco
Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...
Asperge Bladerdeeg Pakketjes
Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...
Forel met kruiden uit de oven
Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...
Ossenhaas met rode wijnsaus
Ossenhaas met rode wijnsaus4 personen | 50 min. bereidenIngrediënten 500 gr ossenhaas 7 sjalotjes, gepeld 400 ml rode wijn 150 ml rode...