R
Gratis verzending is vanaf 100 euro

Ossobucco van Seitan

4 personen, 1 uur

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 uien fijngesnipperd
  • 1 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 3 wortels in plakjes
  • 400 g gepelde tomaten blik
  • 2 dl grountebouillon
  • 1 sinaasappels schil
  • 1 tl tijm
  • 1 aubergine in schijfjes
  • 4 portobello paddenstoelen
  • 150 g Seitan bv. Seitan Gourmet Grill van Lima
  • 1 snufje zeezout bv. Zeezout Fijn Atlantisch van Lima
  • 1 mespuntjes peper

Gremolata

  • 8 el peterselie fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 geraspte citroen schil
  • 1 edl Salade du Pêcheur vlokken Lima
  • 1 mespuntje peper

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een braadpan. Fruit de ui, knoflook, selderij en wortelen. Voeg de tomaten, bouillon, sinaasappelschil en tijm toe. Breng op smaak met zout en peper. Sluit af en laat sudderen op een laag vuur gedurende 20 minuten.
2Bak de aubergine in een pan gedurende ongeveer 7 minuten. Sauteer daarna de portobello en vervolgens de seitan. Voeg de aubergine, de champignons en de seitan aan de bereiding toe. Laat 5 minuten verder garen. Gremolata: meng de peterselie, knoflook, geraspte citroenschil, Salade du Pêcheur en peper.
3Verdeel de groenten en seitan over de borden. Bestrooi met gremolata.
4Tip: lekker met wilde rijst. Voeg er enkele druppels Lima Tamari Hot Chili & Lemon aan toe voor extra pit.

Lekkere wijn voor bij het gerecht

Zeer expressieve wijn gemaakt van 90% Syrah en 10% Viognier. Geïnspireerd op hoe ze deze wijn maken in het Noordelijk Rhônegebied is de wijn enorm fruitig met tonen van cassis, zwarte bes, abrikoos en viooltjes. De wijn barst van de smaak die intens en lang aanhoud. De afdronk is subtiel zacht. Bij het warme weer is deze rode wijn licht gekoeld ook erg lekker!

Ontzettend lekker bij bijvoorbeeld klassiek Italiaanse ossobucco.

Vega tip = Ossobucco van Seitan

11.75 

11,75Lees meer

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Konijn met port

Konijn met port

Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...

Ossenhaas met rode wijnsaus

Ossenhaas met rode wijnsaus

Ossenhaas met rode wijnsaus4 personen | 50 min. bereidenIngrediënten 500 gr ossenhaas 7 sjalotjes, gepeld 400 ml rode wijn 150 ml rode...

0
    0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegGa terug naar winkel