Ossobucco van Seitan
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 uien fijngesnipperd
- 1 teentjes knoflook fijngehakt
- 3 stengels bleekselderij fijngesneden
- 3 wortels in plakjes
- 400 g gepelde tomaten blik
- 2 dl grountebouillon
- 1 sinaasappels schil
- 1 tl tijm
- 1 aubergine in schijfjes
- 4 portobello paddenstoelen
- 150 g Seitan bv. Seitan Gourmet Grill van Lima
- 1 snufje zeezout bv. Zeezout Fijn Atlantisch van Lima
- 1 mespuntjes peper
Gremolata
- 8 el peterselie fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 geraspte citroen schil
- 1 edl Salade du Pêcheur vlokken Lima
- 1 mespuntje peper
Bereidingswijze
2Bak de aubergine in een pan gedurende ongeveer 7 minuten. Sauteer daarna de portobello en vervolgens de seitan. Voeg de aubergine, de champignons en de seitan aan de bereiding toe. Laat 5 minuten verder garen. Gremolata: meng de peterselie, knoflook, geraspte citroenschil, Salade du Pêcheur en peper.
3Verdeel de groenten en seitan over de borden. Bestrooi met gremolata.
4Tip: lekker met wilde rijst. Voeg er enkele druppels Lima Tamari Hot Chili & Lemon aan toe voor extra pit.
Lekkere wijn voor bij het gerecht
Ontzettend lekker bij bijvoorbeeld klassiek Italiaanse ossobucco.
Vega tip = Ossobucco van Seitan
11,75Lees meer
Bekijk deze Wijn & Spijs recepten
Konijn met port
Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...
Scholrolletjes met zalm in wittewijnsaus
Scholrolletjes met zalm in wittewijnsaus4 personen, 45 minutenIngrediënten 2 sneetjes wit brood 4 el halfvolle melk 2 sjalotten 15 g...
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 4 hertenbiefstukken 150 g...
Champignon Bourguignon
Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst4 personen, 1 uurIngrediënten 1 citroen (schoongeboend) ½ rode peper 20 g verse platte...
Gegrilde zeebaars met limoen
Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...
Klassiek Italiaanse ossobuco
Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...
Asperge Bladerdeeg Pakketjes
Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...
Forel met kruiden uit de oven
Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...
Ossenhaas met rode wijnsaus
Ossenhaas met rode wijnsaus4 personen | 50 min. bereidenIngrediënten 500 gr ossenhaas 7 sjalotjes, gepeld 400 ml rode wijn 150 ml rode...