R
Gratis verzending is vanaf 100 euro

Forel met kruiden uit de oven

2 personen 35 min

Ingrediënten

  • 2 forellen, schoongemaakt
  • 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm
  • 1 grote citroen, in gehalveerde dunne plakjes
  • 4 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Dep de forellen droog met keukenpapier. Bestrooi de buikholte met zout en peper en leg de takjes rozemarijn of tijm erin. Leg er enkele plakjes citroen in en sprenkel er wat olijfolie over.

Vet een lage ovenschaal in met olie en leg de forellen er naast elkaar in. Leg de rest van de plakjes citroen op de forellen en sprenkel de rest van de olie erover. Strooi er zout en peper over. Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie en laat de forellen in de oven in ca. 25 minuten gaar worden.

EXTRA BENODIGD
Aluminiumfolie

VARIATIETIP
Vervang de forel door kabeljauwfilet. Leg de filets in de ovenschaal en verdeel de rozemarijn en citroen erover. Strooi er zout en peper over en sprenkel de olijfolie erover.

Lekkere wijn voor bij het gerecht

In deze prachtige elegante witte wijn vind je aroma’s van groene appel en mandarijn. Er zijn ook minerale tonen in te vinden die te danken zijn aan de geografische samenstelling van de wijngaard onder andere door de “Buntsandstein” die daar te vinden is. Een hele mooie fris en fruitige Riesling.

Deze Riesling is niet te versmaden bij een prachtige forel uit de over met kruiden en citroen.

Vega tip = Salade van chioggiabiet, geitenkaas, waterkers & pistachenoten

10.95 

10,95Lees meer

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Konijn met port

Konijn met port

Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...

Ossenhaas met rode wijnsaus

Ossenhaas met rode wijnsaus

Ossenhaas met rode wijnsaus4 personen | 50 min. bereidenIngrediënten 500 gr ossenhaas 7 sjalotjes, gepeld 400 ml rode wijn 150 ml rode...

0
    0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegGa terug naar winkel