Asperge Bladerdeeg Pakketjes
Ingrediënten
- 10 stuks Asperge
- 4 plakjes Bladerdeeg
- 4 plakjes Ham
- 50 gram Belegen kaas
- 1 stuk Ei
- 1 snufje Zout
Bereidingswijze
Bekleed de bakplaat alvast met bakpapier. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien op de bakplaat.
Schil de asperges en snijd het harde onderste gedeelte er van af. Daarna kook je de asperges samen met een beetje zout ongeveer 10-15 minuten, tot alle asperges bijtgaar zijn. De tijd is afhankelijk van de dikte van de asperge.
Bereiding van de Asperge Bladerdeeg Pakketjes
Wanneer de asperges gaar zijn, haal je deze uit de pan. Giet de asperges niet af, want dan is er een vergrote kans dat de asperges zullen knakken.
Leg twee plakjes bladerdeeg in een ruit op het bakpapier. Plaats vervolgens de plakjes ham op de bladerdeeg en leg de asperges hierboven op. Vouw daarna de pakketjes dicht door de twee vrije punten naar elkaar toe te brengen en dicht te plakken.
Klop het ei goed los en smeer de pakketjes in. Plaats de bakplaat in de oven en bak de pakketjes 20 minuten. Halverwege de tijd strooi je wat geraspte kaas over de pakketjes heen. De pakketjes zijn klaar wanneer ze goudbruin zijn geworden.
Lekkere wijn voor bij het gerecht
Een heerlijke wijn voor bij asperge in bladerdeeg pakketjes met ham en kaas.
Vega tip = vervang de ham en kaas voor walnoten en peterselie
10,95Lees meer
Bekijk deze Wijn & Spijs recepten
Konijn met port
Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...
Scholrolletjes met zalm in witteÂwijnsaus
Scholrolletjes met zalm in witteÂwijnsaus4 personen, 45 minutenIngrediënten 2 sneetjes wit brood 4 el halfvolle melk 2 sjalotten 15 g...
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 4 hertenbiefstukken 150 g...
Champignon Bourguignon
Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst4 personen, 1 uurIngrediënten 1 citroen (schoongeboend) ½ rode peper 20 g verse platte...
Gegrilde zeebaars met limoen
Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...
Ossobucco van Seitan
Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...
Klassiek Italiaanse ossobuco
Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...
Forel met kruiden uit de oven
Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...
Ossenhaas met rode wijnsaus
Ossenhaas met rode wijnsaus4 personen | 50 min. bereidenIngrediënten 500 gr ossenhaas 7 sjalotjes, gepeld 400 ml rode wijn 150 ml rode...