Klassiek Italiaanse ossobuco
Ingrediënten
- kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4
- wortel1
- selder1 stengel
- ui1
- knoflook1 teentje
- tomatenblokjes400 g
- witte wijn250 ml
- kalfsbouillon250 ml
- bloem3 el
- tijmtakje
- laurierblaadje1
- boter
- olijfolie
- peper
- zout
- stokbrood1
- Voor de gremolata
- citroen (bio)1
- verse peterselie (fijngehakt)3 el
- knoflook (fijngehakt)3 teentjes
Bereidingswijze
Kruid de kalfsschenkels met peper en zout, wentel ze in bloem. Fruit de knoflook glazig in boter met olijfolie. Bak de kalfsschenkels (eventueel in porties) goudbruin. Schep het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
Voeg de ui, de wortel en de selderij bij het braadvocht van het vlees. Stoof de groenten ongeveer 3 minuten op matig vuur. Leg het vlees weer bij in de pan. Voeg de wijn met de tomatenblokjes, tijm en laurier toe. Schenk er dan de bouillon bij.
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat afgedekt in de oven 90 minuten garen, tot het vlees zacht is. Roer regelmatig om en voeg eventueel nog wat meer vocht toe.
Meng alle ingrediënten voor de gremolata. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en laat de saus naar smaak verder indikken. Leg het vlees terug in de pan en werk af met de gremolata. Lekker met stokbrood, pasta of risotto.
Lekkere wijn voor bij het gerecht
Ontzettend lekker bij bijvoorbeeld klassiek Italiaanse ossobucco.
Vega tip = Ossobucco van Seitan
11,75Lees verder
Bekijk deze Wijn & Spijs recepten
Konijn met port
Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...
Scholrolletjes met zalm in wittewijnsaus
Scholrolletjes met zalm in wittewijnsaus4 personen, 45 minutenIngrediënten 2 sneetjes wit brood 4 el halfvolle melk 2 sjalotten 15 g...
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 4 hertenbiefstukken 150 g...
Champignon Bourguignon
Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst4 personen, 1 uurIngrediënten 1 citroen (schoongeboend) ½ rode peper 20 g verse platte...
Gegrilde zeebaars met limoen
Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...
Ossobucco van Seitan
Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...
Asperge Bladerdeeg Pakketjes
Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...
Forel met kruiden uit de oven
Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...
Ossenhaas met rode wijnsaus
Ossenhaas met rode wijnsaus4 personen | 50 min. bereidenIngrediënten 500 gr ossenhaas 7 sjalotjes, gepeld 400 ml rode wijn 150 ml rode...