Klassiek Italiaanse ossobuco

4 personen, 1 uur

Ingrediënten

  • kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4
  • wortel1
  • selder1 stengel
  • ui1
  • knoflook1 teentje
  • tomatenblokjes400 g
  • witte wijn250 ml
  • kalfsbouillon250 ml
  • bloem3 el
  • tijmtakje
  • laurierblaadje1
  • boter
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • stokbrood1
  • Voor de gremolata
  • citroen (bio)1
  • verse peterselie (fijngehakt)3 el
  • knoflook (fijngehakt)3 teentjes

Bereidingswijze

Maak de groenten schoon. Schil de wortel en snij in stukjes. Snij de selderij, met wat blad, fijn. Pel en snipper de ui en de knoflook.
Kruid de kalfsschenkels met peper en zout, wentel ze in bloem. Fruit de knoflook glazig in boter met olijfolie. Bak de kalfsschenkels (eventueel in porties) goudbruin. Schep het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
Voeg de ui, de wortel en de selderij bij het braadvocht van het vlees. Stoof de groenten ongeveer 3 minuten op matig vuur. Leg het vlees weer bij in de pan. Voeg de wijn met de tomatenblokjes, tijm en laurier toe. Schenk er dan de bouillon bij.
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat afgedekt in de oven 90 minuten garen, tot het vlees zacht is. Roer regelmatig om en voeg eventueel nog wat meer vocht toe.
Meng alle ingrediënten voor de gremolata. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en laat de saus naar smaak verder indikken. Leg het vlees terug in de pan en werk af met de gremolata. Lekker met stokbrood, pasta of risotto.

Lekkere wijn voor bij het gerecht

Zeer expressieve wijn gemaakt van 90% Syrah en 10% Viognier. Geïnspireerd op hoe ze deze wijn maken in het Noordelijk Rhônegebied is de wijn enorm fruitig met tonen van cassis, zwarte bes, abrikoos en viooltjes. De wijn barst van de smaak die intens en lang aanhoud. De afdronk is subtiel zacht. Bij het warme weer is deze rode wijn licht gekoeld ook erg lekker!

Ontzettend lekker bij bijvoorbeeld klassiek Italiaanse ossobucco.

Vega tip = Ossobucco van Seitan

9.95 

9,95

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Konijn met port

Konijn met port

Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...

Ossenhaas met rode wijnsaus

Ossenhaas met rode wijnsaus

Ossenhaas met rode wijnsaus4 personen | 50 min. bereidenIngrediënten 500 gr ossenhaas 7 sjalotjes, gepeld 400 ml rode wijn 150 ml rode...

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0