R
Gratis verzending is vanaf 100 euro

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

4 personen | 45 min. bereiden

Ingrediënten

  •  600 gram biefstuk puntjes
  • 400 gram champignons
  • 3 rode punt paprika’s
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 borrelglaasje wodka
  • 1 glas rode wijn
  • zure room
  • 1 el Worcestersaus
  • enkele druppels tabasco
  • olie

Bereidingswijze

1. Hak de knoflook, snij de ui in halve ringen, snij de champignons in plakjes, en de paprika in reepjes.
Haal de biefstuk van te voren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.

2. Verhit olie in een pan en schroei hierin de biefstuk puntjes rondom dicht, bestrooi ze met peper en zout en haal ze weer uit de pan en laat ze rusten totdat de saus klaar is.
Verhit opnieuw olie en fruit hierin de knoflook en de uien, voeg eerst de champignons en na even bakken de paprika toe.

3. Voeg na ongeveer 5 tot 10 minuten de paprikapoeder, zout, peper, bouillonblok en tomatenpuree toe.
Schep dit allemaal goed doorelkaar en bak het geheel even en voeg dan de wodka en de wijn toe. Meng alles goed doorelkaar en voeg dan de zure room toe. Schep deze door de saus en roer het tot een mooi glad geheel.

4.Voeg als laatste de biefstuk puntjes toen en verwarm ze nog en paar minuutjes mee in de saus.
Doordat je in verhouding lekker veel saus hebt past rijst of pasta hier uitstekend bij.

Lekkere wijn voor bij het gerecht

9.95 

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Konijn met port

Konijn met port

Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...

0
    0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegGa terug naar winkel