Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

4 personen | 45 min. bereiden

Ingrediënten

  •  600 gram biefstuk puntjes
  • 400 gram champignons
  • 3 rode punt paprika’s
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 borrelglaasje wodka
  • 1 glas rode wijn
  • zure room
  • 1 el Worcestersaus
  • enkele druppels tabasco
  • olie

Bereidingswijze

1. Hak de knoflook, snij de ui in halve ringen, snij de champignons in plakjes, en de paprika in reepjes.
Haal de biefstuk van te voren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.

2. Verhit olie in een pan en schroei hierin de biefstuk puntjes rondom dicht, bestrooi ze met peper en zout en haal ze weer uit de pan en laat ze rusten totdat de saus klaar is.
Verhit opnieuw olie en fruit hierin de knoflook en de uien, voeg eerst de champignons en na even bakken de paprika toe.

3. Voeg na ongeveer 5 tot 10 minuten de paprikapoeder, zout, peper, bouillonblok en tomatenpuree toe.
Schep dit allemaal goed doorelkaar en bak het geheel even en voeg dan de wodka en de wijn toe. Meng alles goed doorelkaar en voeg dan de zure room toe. Schep deze door de saus en roer het tot een mooi glad geheel.

4.Voeg als laatste de biefstuk puntjes toen en verwarm ze nog en paar minuutjes mee in de saus.
Doordat je in verhouding lekker veel saus hebt past rijst of pasta hier uitstekend bij.

Lekkere wijn voor bij het gerecht

9.95  9.50 

9,95 9,50

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Duck l’orange

Duck l’orange

Duck l'orange4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 2 handsinaasappels 4 kleine eendenborstfilets ½ pot gevogeltefond (a...

Chocoladefondant met frambozenhart

Chocoladefondant met frambozenhart

Chocoladefondant met frambozenhart4 personen | 60 min. bereiden Ingrediënten Ingrediënten 100 g boter 35 g bloem 100 g Dessert Callets of...

Geroosterde mango met chocoladeijs

Geroosterde mango met chocoladeijs

Geroosterde mango met chocolade-ijs4 personen | 20 min. bereiden Ingrediënten 1 sinaasappel (schoongeboend) 2 mango's 2 eetlepels honing...

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti4 personen | 60 min. bereiden | 60 min. wachttijdIngrediënten 50 gram Parmezaanse kaas 400 gram runder Gehakt 3 Eieren...

Citroenrisotto met Kabeljauw

Citroenrisotto met Kabeljauw

Citroenrisotto met Kabeljauw2 personen | 35 min. bereiden Ingrediënten 765 ml kraanwater 1 kippenbouillontablet 1 biologische ui 1 teen...

Geroosterde Fruit de Mer

Geroosterde Fruit de Mer

Geroosterde Fruit de Mer4 personen | 15 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 250 g reuzengarnalen (diepvries, zak a 500 g) 1 kg verse...

Stoofschotel van wild

Stoofschotel van wild

Stoofschotel van wild4 personen | 120 min. bereidenIngrediënten 75 g boter/margarine. 1 kg gemengd vlees van wild...

Eendenborst met port en vijgen

Eendenborst met port en vijgen

Eendenborst met port en vijgen6 personen | 50 min. bereidenIngrediënten 6 eendenborsten, elk ca. 220 g, afgespoeld en drooggedept 500 ml...

Reebout met thijm en portsaus

Reebout met thijm en portsaus

Reebout met thijm en portsaus4 personen | 40 min. bereiden | 40 min. oventijdIngrediënten Ingrediënten 6 tenen knoflook 4 el traditionele...

Winkelwagen
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0