Biefstukpuntjes in Stroganoff saus
4 personen | 45 min. bereiden
Ingrediënten
- Â 600 gram biefstuk puntjes
- 400 gram champignons
- 3 rode punt paprika’s
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 el paprikapoeder
- peper en zout
- 1 runderbouillonblokje
- 1 borrelglaasje wodka
- 1 glas rode wijn
- zure room
- 1 el Worcestersaus
- enkele druppels tabasco
- olie
Bereidingswijze
1. Hak de knoflook, snij de ui in halve ringen, snij de champignons in plakjes, en de paprika in reepjes.
Haal de biefstuk van te voren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
2. Verhit olie in een pan en schroei hierin de biefstuk puntjes rondom dicht, bestrooi ze met peper en zout en haal ze weer uit de pan en laat ze rusten totdat de saus klaar is.
Verhit opnieuw olie en fruit hierin de knoflook en de uien, voeg eerst de champignons en na even bakken de paprika toe.
3. Voeg na ongeveer 5 tot 10 minuten de paprikapoeder, zout, peper, bouillonblok en tomatenpuree toe.
Schep dit allemaal goed doorelkaar en bak het geheel even en voeg dan de wodka en de wijn toe. Meng alles goed doorelkaar en voeg dan de zure room toe. Schep deze door de saus en roer het tot een mooi glad geheel.
4.Voeg als laatste de biefstuk puntjes toen en verwarm ze nog en paar minuutjes mee in de saus.
Doordat je in verhouding lekker veel saus hebt past rijst of pasta hier uitstekend bij.
Bekijk deze Wijn & Spijs recepten
Konijn met port
Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...
Scholrolletjes met zalm in witteÂwijnsaus
Scholrolletjes met zalm in witteÂwijnsaus4 personen, 45 minutenIngrediënten 2 sneetjes wit brood 4 el halfvolle melk 2 sjalotten 15 g...
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 4 hertenbiefstukken 150 g...
Champignon Bourguignon
Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst4 personen, 1 uurIngrediënten 1 citroen (schoongeboend) ½ rode peper 20 g verse platte...
Gegrilde zeebaars met limoen
Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...
Ossobucco van Seitan
Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...
Klassiek Italiaanse ossobuco
Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...
Asperge Bladerdeeg Pakketjes
Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...
Forel met kruiden uit de oven
Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...