R
Gratis verzending is vanaf 100 euro

Zeeuwse mosselen met wittewijnsaus

Ingrediënten

  • 1kg mosselen
  • ½ bos groene selderij (gesneden)
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (gepeld en geraspt)
  • 4 takjes verse tijm
  • 200ml witte wijn
  • 100gram gezouten boter
  • 200ml room
  • xantana of aardappelzetmeel
  • 1 eetlepel bladpeterselie (gehakt)
  • enkele plukjes bronzen venkel
  • enkele sprietjes bieslook (grof
  • gehakt)
  • 2 limoenen (in partjes en rasp)

Bereidingswijze

1. Doe de gesneden groente, geraspte knoflook en tijm in een hoge pan en leg daarop de gewassen mosselen. Besprenkel met witte wijn en kruid met veel versgemalen peper.
2. Kook de mosselen op, schud ze op, laat ze nogmaals opkoken en voeg de gezouten boter toe.
3. Giet het vocht af in een andere pan, voeg de room toe en bind op met een beetje Xantana of aardappelzetmeel. Mix de saus erdoor en schep deze volledig over de mosselen.
4. Werk af met peterselie, venkel, bieslook, limoenrasp en partjes limoen.

Lekkere wijn voor bij het gerecht

9.95 
Deze wijn heeft dankzij de 35 jaar oude wijnstokken prachtig intense aroma’s van bloesem, geel fruit en honing. Een zachte mondvullende smaak, licht en verfijnd, met een opwekkend en zuiver karakter. Doordat deze wijn geleverd wordt in een liter fles is dit een wijn met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Konijn met port

Konijn met port

Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0