Zeeuwse mosselen met wittewijnsaus

Ingrediënten

  • 1kg mosselen
  • ½ bos groene selderij (gesneden)
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (gepeld en geraspt)
  • 4 takjes verse tijm
  • 200ml witte wijn
  • 100gram gezouten boter
  • 200ml room
  • xantana of aardappelzetmeel
  • 1 eetlepel bladpeterselie (gehakt)
  • enkele plukjes bronzen venkel
  • enkele sprietjes bieslook (grof
  • gehakt)
  • 2 limoenen (in partjes en rasp)

Bereidingswijze

1. Doe de gesneden groente, geraspte knoflook en tijm in een hoge pan en leg daarop de gewassen mosselen. Besprenkel met witte wijn en kruid met veel versgemalen peper.
2. Kook de mosselen op, schud ze op, laat ze nogmaals opkoken en voeg de gezouten boter toe.
3. Giet het vocht af in een andere pan, voeg de room toe en bind op met een beetje Xantana of aardappelzetmeel. Mix de saus erdoor en schep deze volledig over de mosselen.
4. Werk af met peterselie, venkel, bieslook, limoenrasp en partjes limoen.

Lekkere wijn voor bij het gerecht

9.95 
Deze wijn heeft dankzij de 35 jaar oude wijnstokken prachtig intense aroma’s van bloesem, geel fruit en honing. Een zachte mondvullende smaak, licht en verfijnd, met een opwekkend en zuiver karakter. Doordat deze wijn geleverd wordt in een liter fles is dit een wijn met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

9,95

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Duck l’orange

Duck l’orange

Duck l'orange4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 2 handsinaasappels 4 kleine eendenborstfilets ½ pot gevogeltefond (a...

Chocoladefondant met frambozenhart

Chocoladefondant met frambozenhart

Chocoladefondant met frambozenhart4 personen | 60 min. bereiden Ingrediënten Ingrediënten 100 g boter 35 g bloem 100 g Dessert Callets of...

Geroosterde mango met chocoladeijs

Geroosterde mango met chocoladeijs

Geroosterde mango met chocolade-ijs4 personen | 20 min. bereiden Ingrediënten 1 sinaasappel (schoongeboend) 2 mango's 2 eetlepels honing...

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti4 personen | 60 min. bereiden | 60 min. wachttijdIngrediënten 50 gram Parmezaanse kaas 400 gram runder Gehakt 3 Eieren...

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus4 personen | 45 min. bereidenIngrediënten  600 gram biefstuk puntjes 400 gram champignons 3 rode punt...

Citroenrisotto met Kabeljauw

Citroenrisotto met Kabeljauw

Citroenrisotto met Kabeljauw2 personen | 35 min. bereiden Ingrediënten 765 ml kraanwater 1 kippenbouillontablet 1 biologische ui 1 teen...

Geroosterde Fruit de Mer

Geroosterde Fruit de Mer

Geroosterde Fruit de Mer4 personen | 15 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 250 g reuzengarnalen (diepvries, zak a 500 g) 1 kg verse...

Stoofschotel van wild

Stoofschotel van wild

Stoofschotel van wild4 personen | 120 min. bereidenIngrediënten 75 g boter/margarine. 1 kg gemengd vlees van wild...

Eendenborst met port en vijgen

Eendenborst met port en vijgen

Eendenborst met port en vijgen6 personen | 50 min. bereidenIngrediënten 6 eendenborsten, elk ca. 220 g, afgespoeld en drooggedept 500 ml...

Winkelwagen
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0