Zeeuwse mosselen met wittewijnsaus
Ingrediënten
- 1kg mosselen
- ½ bos groene selderij (gesneden)
- 2 uien (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (gepeld en geraspt)
- 4 takjes verse tijm
- 200ml witte wijn
- 100gram gezouten boter
- 200ml room
- xantana of aardappelzetmeel
- 1 eetlepel bladpeterselie (gehakt)
- enkele plukjes bronzen venkel
- enkele sprietjes bieslook (grof
- gehakt)
- 2 limoenen (in partjes en rasp)
Bereidingswijze
2. Kook de mosselen op, schud ze op, laat ze nogmaals opkoken en voeg de gezouten boter toe.
3. Giet het vocht af in een andere pan, voeg de room toe en bind op met een beetje Xantana of aardappelzetmeel. Mix de saus erdoor en schep deze volledig over de mosselen.
4. Werk af met peterselie, venkel, bieslook, limoenrasp en partjes limoen.
Lekkere wijn voor bij het gerecht
9,95 6,75
Bekijk deze Wijn & Spijs recepten
Pasta Bolognese
Pasta Bolognese4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten 2 blikken gepelde tomaten 1 ui 2 tenen knoflook 1 eetlepel olijfolie Verse...
Stoofperen
Stoofperen 10 minuten + 3 uur stoven Ingrediënten 10-15 stoofpeertjes (Gieser Wildeman) 750 ml rode wijn of rode port (of een combinatie...
Stoofperen cheesecake trifle
Stoofperen cheesecake trifle5 personen | 25 minuten + 2 uur opstijgenIngrediënten 100 gr bastogne koekjes 200 gr MonChou 200 gr Griekse...
Hertenbiefstuk met pastinaakpuree en paddenstoelen
Hertenbiefstuk met pastinaakpuree en paddenstoelen4 personen | 45 min. bereidenIngrediënten 4 hertenbiefstukken van 150 gram per stuk 4...
Duck l’orange
Duck l'orange4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 2 handsinaasappels 4 kleine eendenborstfilets ½ pot gevogeltefond (a...
Parelhoen met citroen en pistache-kruim
Parelhoen met citroen en pistache-kruim 4 personen | 10 min. bereiden | 1 uur oventijd Ingrediënten 1 parelhoen (op kamertemperatuur) 100...
Chocoladefondant met frambozenhart
Chocoladefondant met frambozenhart4 personen | 60 min. bereiden Ingrediënten Ingrediënten 100 g boter 35 g bloem 100 g Dessert Callets of...
Geroosterde mango met chocoladeijs
Geroosterde mango met chocolade-ijs4 personen | 20 min. bereiden Ingrediënten 1 sinaasappel (schoongeboend) 2 mango's 2 eetlepels honing...
Piemontese agnolotti
Piemontese agnolotti4 personen | 60 min. bereiden | 60 min. wachttijdIngrediënten 50 gram Parmezaanse kaas 400 gram runder Gehakt 3 Eieren...
Biefstukpuntjes in Stroganoff saus
Biefstukpuntjes in Stroganoff saus4 personen | 45 min. bereidenIngrediënten  600 gram biefstuk puntjes 400 gram champignons 3 rode punt...