R
Gratis verzending is vanaf 100 euro

Stoofschotel van wild

4 personen | 120 min. bereiden

Ingrediënten

  • 75 g boter/margarine.
  • 1 kg gemengd vlees van wild oa.zwijn,ree,
    eend,fazant,haas enz.
    Gemengde paketten zijn te koop uit het diepvriesvak in de supermarkt.
  • veel peper uit de molen.
  • zout,event uit de molen.
  • 1 kleingesneden ui.
  • 5 cm. prei.
  • 5 cm. winterwortel.
  • stukje knolselderij.
  • 2 stelen bladselderij.
  • 1 klein takje tijm.
  • 2 laurierbladen.
  • 4 kruidnagels.
  • 12 gekneusde peperkorrels.
  • 8 jeneverbessen.
  • 1 klein blikje tomatenpuree.
  • 2 plakken ontbijtkoek.
  • 3 eetl.bloem.
  • 1 glas rode port.
  • 1 glas rode wijn.
  • 1 glas water.

Bereidingswijze

  • Snij alle groenten klein.
  • Snij de ontbijtkoek in kleine blokjes.

 

  • Smelt de boter en bak hierin de stukken vlees aan tot het mooi bruin is.
  • Voeg alle gesneden groenten en kruiden toe en smoor het enkele minuten licht aan.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat het 1 minuut meesmoren.
  • Voeg de ontbijtkoek toe.
  • Voeg de bloem toe onder voortdurend roeren.
  • Zet het vuur laag en voeg daarna alle vochtdelen toe.
  • Breng het geheel al roerende aan de kook en laat het op een zacht vuur gaar smoren,dit duurt afhankelijk van het soort vlees 1 tot 2 uur.

Lekkere wijn voor bij het gerecht

69.00 

69,00Lees meer

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Konijn met port

Konijn met port

Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...

0
    0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegGa terug naar winkel