Stoofschotel van wild

4 personen | 120 min. bereiden

Ingrediënten

  • 75 g boter/margarine.
  • 1 kg gemengd vlees van wild oa.zwijn,ree,
    eend,fazant,haas enz.
    Gemengde paketten zijn te koop uit het diepvriesvak in de supermarkt.
  • veel peper uit de molen.
  • zout,event uit de molen.
  • 1 kleingesneden ui.
  • 5 cm. prei.
  • 5 cm. winterwortel.
  • stukje knolselderij.
  • 2 stelen bladselderij.
  • 1 klein takje tijm.
  • 2 laurierbladen.
  • 4 kruidnagels.
  • 12 gekneusde peperkorrels.
  • 8 jeneverbessen.
  • 1 klein blikje tomatenpuree.
  • 2 plakken ontbijtkoek.
  • 3 eetl.bloem.
  • 1 glas rode port.
  • 1 glas rode wijn.
  • 1 glas water.

Bereidingswijze

  • Snij alle groenten klein.
  • Snij de ontbijtkoek in kleine blokjes.

 

  • Smelt de boter en bak hierin de stukken vlees aan tot het mooi bruin is.
  • Voeg alle gesneden groenten en kruiden toe en smoor het enkele minuten licht aan.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat het 1 minuut meesmoren.
  • Voeg de ontbijtkoek toe.
  • Voeg de bloem toe onder voortdurend roeren.
  • Zet het vuur laag en voeg daarna alle vochtdelen toe.
  • Breng het geheel al roerende aan de kook en laat het op een zacht vuur gaar smoren,dit duurt afhankelijk van het soort vlees 1 tot 2 uur.
David Moreno Rioja Crianza

Lekkere wijn voor bij het gerecht

10.75  9.50 
Intense maar vriendelijke Rioja met tonen van gestoofd fruit zoals pruimen en vijgen, zwart fruit en een vleugje vanille. De wijn heeft 12 maanden gerijpt op Amerikaanse eiken.

10,75 9,50

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Duck l’orange

Duck l’orange

Duck l'orange4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 2 handsinaasappels 4 kleine eendenborstfilets ½ pot gevogeltefond (a...

Chocoladefondant met frambozenhart

Chocoladefondant met frambozenhart

Chocoladefondant met frambozenhart4 personen | 60 min. bereiden Ingrediënten Ingrediënten 100 g boter 35 g bloem 100 g Dessert Callets of...

Geroosterde mango met chocoladeijs

Geroosterde mango met chocoladeijs

Geroosterde mango met chocolade-ijs4 personen | 20 min. bereiden Ingrediënten 1 sinaasappel (schoongeboend) 2 mango's 2 eetlepels honing...

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti4 personen | 60 min. bereiden | 60 min. wachttijdIngrediënten 50 gram Parmezaanse kaas 400 gram runder Gehakt 3 Eieren...

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus4 personen | 45 min. bereidenIngrediënten  600 gram biefstuk puntjes 400 gram champignons 3 rode punt...

Citroenrisotto met Kabeljauw

Citroenrisotto met Kabeljauw

Citroenrisotto met Kabeljauw2 personen | 35 min. bereiden Ingrediënten 765 ml kraanwater 1 kippenbouillontablet 1 biologische ui 1 teen...

Geroosterde Fruit de Mer

Geroosterde Fruit de Mer

Geroosterde Fruit de Mer4 personen | 15 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 250 g reuzengarnalen (diepvries, zak a 500 g) 1 kg verse...

Eendenborst met port en vijgen

Eendenborst met port en vijgen

Eendenborst met port en vijgen6 personen | 50 min. bereidenIngrediënten 6 eendenborsten, elk ca. 220 g, afgespoeld en drooggedept 500 ml...

Reebout met thijm en portsaus

Reebout met thijm en portsaus

Reebout met thijm en portsaus4 personen | 40 min. bereiden | 40 min. oventijdIngrediënten Ingrediënten 6 tenen knoflook 4 el traditionele...

Winkelwagen
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0