Stoofschotel van wild
4 personen | 120 min. bereiden
Ingrediënten
- 75 g boter/margarine.
- 1 kg gemengd vlees van wild oa.zwijn,ree,
eend,fazant,haas enz.
Gemengde paketten zijn te koop uit het diepvriesvak in de supermarkt. - veel peper uit de molen.
- zout,event uit de molen.
- 1 kleingesneden ui.
- 5 cm. prei.
- 5 cm. winterwortel.
- stukje knolselderij.
- 2 stelen bladselderij.
- 1 klein takje tijm.
- 2 laurierbladen.
- 4 kruidnagels.
- 12 gekneusde peperkorrels.
- 8 jeneverbessen.
- 1 klein blikje tomatenpuree.
- 2 plakken ontbijtkoek.
- 3 eetl.bloem.
- 1 glas rode port.
- 1 glas rode wijn.
- 1 glas water.
Bereidingswijze
- Snij alle groenten klein.
- Snij de ontbijtkoek in kleine blokjes.
- Smelt de boter en bak hierin de stukken vlees aan tot het mooi bruin is.
- Voeg alle gesneden groenten en kruiden toe en smoor het enkele minuten licht aan.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat het 1 minuut meesmoren.
- Voeg de ontbijtkoek toe.
- Voeg de bloem toe onder voortdurend roeren.
- Zet het vuur laag en voeg daarna alle vochtdelen toe.
- Breng het geheel al roerende aan de kook en laat het op een zacht vuur gaar smoren,dit duurt afhankelijk van het soort vlees 1 tot 2 uur.
Lekkere wijn voor bij het gerecht
10,75
Bekijk deze Wijn & Spijs recepten
Pasta Bolognese
Pasta Bolognese4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten 2 blikken gepelde tomaten 1 ui 2 tenen knoflook 1 eetlepel olijfolie Verse...
Stoofperen
Stoofperen 10 minuten + 3 uur stoven Ingrediënten 10-15 stoofpeertjes (Gieser Wildeman) 750 ml rode wijn of rode port (of een combinatie...
Stoofperen cheesecake trifle
Stoofperen cheesecake trifle5 personen | 25 minuten + 2 uur opstijgenIngrediënten 100 gr bastogne koekjes 200 gr MonChou 200 gr Griekse...
Hertenbiefstuk met pastinaakpuree en paddenstoelen
Hertenbiefstuk met pastinaakpuree en paddenstoelen4 personen | 45 min. bereidenIngrediënten 4 hertenbiefstukken van 150 gram per stuk 4...
Duck l’orange
Duck l'orange4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 2 handsinaasappels 4 kleine eendenborstfilets ½ pot gevogeltefond (a...
Parelhoen met citroen en pistache-kruim
Parelhoen met citroen en pistache-kruim 4 personen | 10 min. bereiden | 1 uur oventijd Ingrediënten 1 parelhoen (op kamertemperatuur) 100...
Chocoladefondant met frambozenhart
Chocoladefondant met frambozenhart4 personen | 60 min. bereiden Ingrediënten Ingrediënten 100 g boter 35 g bloem 100 g Dessert Callets of...
Geroosterde mango met chocoladeijs
Geroosterde mango met chocolade-ijs4 personen | 20 min. bereiden Ingrediënten 1 sinaasappel (schoongeboend) 2 mango's 2 eetlepels honing...
Piemontese agnolotti
Piemontese agnolotti4 personen | 60 min. bereiden | 60 min. wachttijdIngrediënten 50 gram Parmezaanse kaas 400 gram runder Gehakt 3 Eieren...
Biefstukpuntjes in Stroganoff saus
Biefstukpuntjes in Stroganoff saus4 personen | 45 min. bereidenIngrediënten  600 gram biefstuk puntjes 400 gram champignons 3 rode punt...