Stoofschotel van wild
4 personen | 120 min. bereiden
Ingrediënten
- 75 g boter/margarine.
- 1 kg gemengd vlees van wild oa.zwijn,ree,
eend,fazant,haas enz.
Gemengde paketten zijn te koop uit het diepvriesvak in de supermarkt. - veel peper uit de molen.
- zout,event uit de molen.
- 1 kleingesneden ui.
- 5 cm. prei.
- 5 cm. winterwortel.
- stukje knolselderij.
- 2 stelen bladselderij.
- 1 klein takje tijm.
- 2 laurierbladen.
- 4 kruidnagels.
- 12 gekneusde peperkorrels.
- 8 jeneverbessen.
- 1 klein blikje tomatenpuree.
- 2 plakken ontbijtkoek.
- 3 eetl.bloem.
- 1 glas rode port.
- 1 glas rode wijn.
- 1 glas water.
Bereidingswijze
- Snij alle groenten klein.
- Snij de ontbijtkoek in kleine blokjes.
- Smelt de boter en bak hierin de stukken vlees aan tot het mooi bruin is.
- Voeg alle gesneden groenten en kruiden toe en smoor het enkele minuten licht aan.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat het 1 minuut meesmoren.
- Voeg de ontbijtkoek toe.
- Voeg de bloem toe onder voortdurend roeren.
- Zet het vuur laag en voeg daarna alle vochtdelen toe.
- Breng het geheel al roerende aan de kook en laat het op een zacht vuur gaar smoren,dit duurt afhankelijk van het soort vlees 1 tot 2 uur.
Bekijk deze Wijn & Spijs recepten
Konijn met port
Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...
Scholrolletjes met zalm in witteÂwijnsaus
Scholrolletjes met zalm in witteÂwijnsaus4 personen, 45 minutenIngrediënten 2 sneetjes wit brood 4 el halfvolle melk 2 sjalotten 15 g...
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 4 hertenbiefstukken 150 g...
Champignon Bourguignon
Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst4 personen, 1 uurIngrediënten 1 citroen (schoongeboend) ½ rode peper 20 g verse platte...
Gegrilde zeebaars met limoen
Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...
Ossobucco van Seitan
Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...
Klassiek Italiaanse ossobuco
Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...
Asperge Bladerdeeg Pakketjes
Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...
Forel met kruiden uit de oven
Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...