R
Gratis verzending is vanaf 100 euro

Stoofschotel van wild

4 personen | 120 min. bereiden

Ingrediënten

  • 75 g boter/margarine.
  • 1 kg gemengd vlees van wild oa.zwijn,ree,
    eend,fazant,haas enz.
    Gemengde paketten zijn te koop uit het diepvriesvak in de supermarkt.
  • veel peper uit de molen.
  • zout,event uit de molen.
  • 1 kleingesneden ui.
  • 5 cm. prei.
  • 5 cm. winterwortel.
  • stukje knolselderij.
  • 2 stelen bladselderij.
  • 1 klein takje tijm.
  • 2 laurierbladen.
  • 4 kruidnagels.
  • 12 gekneusde peperkorrels.
  • 8 jeneverbessen.
  • 1 klein blikje tomatenpuree.
  • 2 plakken ontbijtkoek.
  • 3 eetl.bloem.
  • 1 glas rode port.
  • 1 glas rode wijn.
  • 1 glas water.

Bereidingswijze

  • Snij alle groenten klein.
  • Snij de ontbijtkoek in kleine blokjes.

 

  • Smelt de boter en bak hierin de stukken vlees aan tot het mooi bruin is.
  • Voeg alle gesneden groenten en kruiden toe en smoor het enkele minuten licht aan.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat het 1 minuut meesmoren.
  • Voeg de ontbijtkoek toe.
  • Voeg de bloem toe onder voortdurend roeren.
  • Zet het vuur laag en voeg daarna alle vochtdelen toe.
  • Breng het geheel al roerende aan de kook en laat het op een zacht vuur gaar smoren,dit duurt afhankelijk van het soort vlees 1 tot 2 uur.

Lekkere wijn voor bij het gerecht

69.00 
Intense maar vriendelijke Rioja met tonen van gestoofd fruit zoals pruimen en vijgen, zwart fruit en een vleugje vanille. De wijn heeft 12 maanden gerijpt op Amerikaanse eiken. De druivenstokken zijn tussen de 35 en 50 jaar oud, wat zorgt voor een diepe expressie in de wijn

69,00

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Konijn met port

Konijn met port

Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...

0
    0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegGa terug naar winkel