fbpx
R
Gratis verzending is vanaf 75 euro

Stoofperen cheesecake trifle

5 personen | 25 minuten + 2 uur opstijgen

Ingrediënten

  • 100 gr bastogne koekjes
  • 200 gr MonChou
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 100 gr witte chocolade (+ een beetje extra ter garnering)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gr stoofpeertjes (3 stuks)
  • 2 eetlepels amandelschaafsel

Bereidingswijze

Kruimel de Bastogne koekjes fijn in een keukenmachine. Doe de witte chocolade in stukjes in een kom en verwarm deze au bain-marie. In een andere kom meng met een handmixer de MonChou met de Griekse yoghurt en vanillesuiker tot een glad mengsel.

Wanneer de witte chocolade gesmolten is, spatel deze voorzichtig door het MonChou mengsel heen.

 Snijd de stoofpeertjes in kleine stukjes. Verdeel de bastogne kruimels over de glaasjes. Verdeel de helft van het cheesecake mengsel over de glaasjes en daarna de helft van de stoofpeertjes. Verdeel daarna de andere helft van het cheesecakemengsel over de glaasjes zodat je mooie laagjes krijgt. Maak af met de overgebleven stoofpeer stukjes. Zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.

 Rooster het amandelschaafsel in een droge pan op het vuur. Schaaf een paar blokjes witte chocolade. Maak de cheesecake glaasjes af met het amandelschaafsel en de witte chocolade

 

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Pasta Bolognese

Pasta Bolognese

Pasta Bolognese4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten 2 blikken gepelde tomaten 1 ui 2 tenen knoflook 1 eetlepel olijfolie Verse...

Stoofperen

Stoofperen

Stoofperen 10 minuten + 3 uur stoven Ingrediënten 10-15 stoofpeertjes (Gieser Wildeman) 750 ml rode wijn of rode port (of een combinatie...

Duck l’orange

Duck l’orange

Duck l'orange4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 2 handsinaasappels 4 kleine eendenborstfilets ½ pot gevogeltefond (a...

Chocoladefondant met frambozenhart

Chocoladefondant met frambozenhart

Chocoladefondant met frambozenhart4 personen | 60 min. bereiden Ingrediënten Ingrediënten 100 g boter 35 g bloem 100 g Dessert Callets of...

Geroosterde mango met chocoladeijs

Geroosterde mango met chocoladeijs

Geroosterde mango met chocolade-ijs4 personen | 20 min. bereiden Ingrediënten 1 sinaasappel (schoongeboend) 2 mango's 2 eetlepels honing...

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti4 personen | 60 min. bereiden | 60 min. wachttijdIngrediënten 50 gram Parmezaanse kaas 400 gram runder Gehakt 3 Eieren...

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus4 personen | 45 min. bereidenIngrediënten  600 gram biefstuk puntjes 400 gram champignons 3 rode punt...

Citroenrisotto met Kabeljauw

Citroenrisotto met Kabeljauw

Citroenrisotto met Kabeljauw2 personen | 35 min. bereiden Ingrediënten 765 ml kraanwater 1 kippenbouillontablet 1 biologische ui 1 teen...

Winkelwagen
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0