R
Gratis verzending is vanaf 100 euro

Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst

4 personen, 1 uur

Ingrediënten

  • 1 citroen (schoongeboend)
  • ½ rode peper
  • 20 g verse platte peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 50 g Parmigiano Reggiano
  • 4 ansjovisfilets in olie in blik
  • 15 g verse basilicum
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 50 g polenta (maïsgriesmeel)
  • 1 middelgroot ei
  • 1 rosbief 700 gram

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 °C.
Rasp de gele schil van de citroen. Verwijder eventueel het steeltje van de rode peper en halveer de peper in de lengte. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
Doe voor de kruidenkorst het rasp, de peterselie, halve peper, knoflook, kaas, ansjovis, het basilicum en de olie in de kom van de keukenmachine en maal fijn. Schep de polenta erdoor.
Klop het ei los. Dep de rosbief droog met keukenpapier en bestrijk met het ei. Verdeel de kruidenkorst over de bovenkant en zijkanten van de rosbief en duw aan. Leg terug in de aluminium ovenschaal uit de verpakking.
Steek de vleesthermometer in het dikste gedeelte van het vlees en bak in ca. 55 min. in het midden van de oven tot het vlees 60 °C is. Neem het vlees uit de oven, laat het 5 min. rusten onder aluminiumfolie en snijd het in plakken. Serveer direct.
Combinatietip:
Lekker met aardappelwaaiers en bloemkool met rucola. Kijk voor de recepten elders op deze site.

Bewaartip:
Je kunt de kruidenkorst een dag van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

Domaine Saint Georges d'Ibry Merlot Tradition

Lekkere wijn voor bij het gerecht

Zwoele, granaatrood gekleurde merlot met tonen van rijp rood fruit zoals kersen, frambozen en bramen. De tanninen zijn aanwezig maar heerlijk zacht. Hoewel de wijn een enorme diepgang heeft is de afdronk zeer zacht en vriendelijk.

Past perfect bij slow roasted rosbief met groenekruidenkorst.

Vega tip = Vega Wellington

9.95 

9,95

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Pasta Bolognese

Pasta Bolognese

Pasta Bolognese4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten 2 blikken gepelde tomaten 1 ui 2 tenen knoflook 1 eetlepel olijfolie Verse...

Duck l’orange

Duck l’orange

Duck l'orange4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 2 handsinaasappels 4 kleine eendenborstfilets ½ pot gevogeltefond (a...

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti4 personen | 60 min. bereiden | 60 min. wachttijdIngrediënten 50 gram Parmezaanse kaas 400 gram runder Gehakt 3 Eieren...

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus4 personen | 45 min. bereidenIngrediënten  600 gram biefstuk puntjes 400 gram champignons 3 rode punt...

Citroenrisotto met Kabeljauw

Citroenrisotto met Kabeljauw

Citroenrisotto met Kabeljauw2 personen | 35 min. bereiden Ingrediënten 765 ml kraanwater 1 kippenbouillontablet 1 biologische ui 1 teen...

Geroosterde Fruit de Mer

Geroosterde Fruit de Mer

Geroosterde Fruit de Mer4 personen | 15 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 250 g reuzengarnalen (diepvries, zak a 500 g) 1 kg verse...

Stoofschotel van wild

Stoofschotel van wild

Stoofschotel van wild4 personen | 120 min. bereidenIngrediënten 75 g boter/margarine. 1 kg gemengd vlees van wild...

Eendenborst met port en vijgen

Eendenborst met port en vijgen

Eendenborst met port en vijgen6 personen | 50 min. bereidenIngrediënten 6 eendenborsten, elk ca. 220 g, afgespoeld en drooggedept 500 ml...

0
    0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegGa terug naar winkel