Reebout met thijm en portsaus

4 personen | 40 min. bereiden | 40 min. oventijd

Ingrediënten

  • Ingrediënten
  • 6 tenen knoflook
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 900 g reebout van de vakslager (opkamertemperatuur)
  • 12 takjes verse tijm
  • 5 el ongezouten roomboter
  • 200 ml rode port
  • 4 el wildfond
  • 50 ml verse slagroom

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de knoflooktenen in de lengte. Vet de braadslee in met olie. Dep de reebout droog met keukenpapier. Maak er met een mes 12 kleine inkepingen in. Vul ze elk met ½ teen knoflook en 1 takje tijm (pikeren). Bestrooi met peper en zout.

2. Verhit 3 el boter en de olie in een grote koekenpan en bak de bout in 5 min. rondom aan. Het geeft niet als het bot uit de pan steekt. Leg de bout in de braadslee, schenk het bakvet erover en verdeel de rest van de boter in vlokken erover. Steek de thermometer in het dikste deel van het vlees. Bak de bout in ca. 45 min. gaar of tot de thermometer 70 °C aangeeft. Bedruip elke 15 min. met bakvet

3. Neem het vlees uit de oven en schep het braadvet uit de braadslee. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten. Schep ondertussen het braadvet van de reebout in een steelpan. Voeg de port en wildfond toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. inkoken. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de reebout met de saus.

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Duck l’orange

Duck l’orange

Duck l'orange4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 2 handsinaasappels 4 kleine eendenborstfilets ½ pot gevogeltefond (a...

Chocoladefondant met frambozenhart

Chocoladefondant met frambozenhart

Chocoladefondant met frambozenhart4 personen | 60 min. bereiden Ingrediënten Ingrediënten 100 g boter 35 g bloem 100 g Dessert Callets of...

Geroosterde mango met chocoladeijs

Geroosterde mango met chocoladeijs

Geroosterde mango met chocolade-ijs4 personen | 20 min. bereiden Ingrediënten 1 sinaasappel (schoongeboend) 2 mango's 2 eetlepels honing...

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti4 personen | 60 min. bereiden | 60 min. wachttijdIngrediënten 50 gram Parmezaanse kaas 400 gram runder Gehakt 3 Eieren...

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus4 personen | 45 min. bereidenIngrediënten  600 gram biefstuk puntjes 400 gram champignons 3 rode punt...

Citroenrisotto met Kabeljauw

Citroenrisotto met Kabeljauw

Citroenrisotto met Kabeljauw2 personen | 35 min. bereiden Ingrediënten 765 ml kraanwater 1 kippenbouillontablet 1 biologische ui 1 teen...

Geroosterde Fruit de Mer

Geroosterde Fruit de Mer

Geroosterde Fruit de Mer4 personen | 15 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 250 g reuzengarnalen (diepvries, zak a 500 g) 1 kg verse...

Stoofschotel van wild

Stoofschotel van wild

Stoofschotel van wild4 personen | 120 min. bereidenIngrediënten 75 g boter/margarine. 1 kg gemengd vlees van wild...

Eendenborst met port en vijgen

Eendenborst met port en vijgen

Eendenborst met port en vijgen6 personen | 50 min. bereidenIngrediënten 6 eendenborsten, elk ca. 220 g, afgespoeld en drooggedept 500 ml...

Winkelwagen
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0