Provençaalse mosselen
Ingrediënten
- 2kg mosselen
- 4 sjalotjes (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- ½ eetlepel tijm (fijngehakt)
- ½ eetlepel basilicum (fijngehakt)
- 4 gedroogde tomaten (ontveld, zonder zaadjes, in blokjes)
- 50gram zwarte olijven (zonder pit, gehakt)
- 150 ml witte wijn
- 3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Verhit de olijfolie in een wok en fruit de sjalotjes. Voeg de knoflook, de tijm, het basilicum, de gedroogde tomaten en verse tomaten toe en roerbak 3 minuten. Schep de olijven erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe.
2. Verwarm de witte wijn in een ruime pan. Voeg de mosselen toe, leg het deksel erop en breng alles aan de kook. Kook de mosselen 6-8 minuten tot alle mosselen openstaan, schud de pan regelmatig. Schep de mosselen in vier warme diepe borden.
3. Giet 200 ml van het mosselkookvocht bij de Provençaalse saus. Kook de saus iets in en schenk de saus over de mosselen. Bestrooi het gerecht met de fijngehakte peterselie. Lekker met stokbrood, patat frites of een salade.
TIP
Controleer de mosselen voor het bereiden. Verwijder kapotte mosselen en loop mosselen die wijd open staan na. Houd ze onder koud stromend water of geef een tik op de schelp. Sluit de mossel zich, dan kun je hem gewoon koken.
Lekkere wijn voor bij het gerecht
10,95Lees meer
Bekijk deze Wijn & Spijs recepten
Konijn met port
Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...
Scholrolletjes met zalm in wittewijnsaus
Scholrolletjes met zalm in wittewijnsaus4 personen, 45 minutenIngrediënten 2 sneetjes wit brood 4 el halfvolle melk 2 sjalotten 15 g...
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 4 hertenbiefstukken 150 g...
Champignon Bourguignon
Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst4 personen, 1 uurIngrediënten 1 citroen (schoongeboend) ½ rode peper 20 g verse platte...
Gegrilde zeebaars met limoen
Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...
Ossobucco van Seitan
Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...
Klassiek Italiaanse ossobuco
Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...
Asperge Bladerdeeg Pakketjes
Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...
Forel met kruiden uit de oven
Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...