R
Gratis verzending is vanaf 100 euro

Piemontese agnolotti

4 personen | 60 min. bereiden | 60 min. wachttijd

Ingrediënten

  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 400 gram runder Gehakt
  • 3 Eieren
  • 250 gram Spinazie
  • 150 gram gekookte Ham
  • 100 gram Boter
  • 1 recept Pastadeeg eenvoudige bereiding*
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • *Pastadeeg
    • 400 g pastabloem (tipo 00)
    • 1 tl zout
    • 4 eieren
    • 2 eidooiers
    • 2 tl olijfolie extra vergine

Bereidingswijze

1. Bereiden Pastadeeg
• Zeef de bloem op het aanrecht of in een kom en meng met een snufje zout. Maak een kuiltje in het midden.
• Doe de eieren en de eidooier in het kuiltje. Klop de eieren met 1 theelepel olijfolie los met een vork terwijl je steeds een beetje bloem meeneemt. Blijf kloppen met de vork tot het niet meer kan en kneed dan verder met je handen.
• Kneed circa 5 minuten tot er een soepel en egaal deeg ontstaat. Voeg wat bloem toe als het deeg te nat blijft. Als het te droog blijft, kun je wat water toevoegen.
• Rol een bal van het deeg en bestrooi deze met wat bloem. Laat de deegbal circa 1 uur gewikkeld in plasticfolie rusten.

2. Bereiden Agnolotti

Maak het deeg voor een verse pasta.
-Ontdoe de spinazie van de dikke nerven en was goed in stilstaand water en zwier droog.
-Klop 1 ei los samen met 2 eierdooiers.
-Hak de gekookte ham fijn.

-Neem een pan en doe er wat olijfolie in, plaats op een matig vuur. Laat de spinazie erin slinken en giet dan in een vergiet.
-Doe opnieuw wat olijfolie in de pan en bak het rundsgehakt rul.
-Hak de spinazie fijn en roer het door het rundsgehakt.
-Roer er ook de 2 eierdooiers, het gehele ei, de Parmezaanse kaas en de gekookte ham door.
-Proef af met zout en peper.

-Rol het pastadeeg uit tot lange repen.
-Leg op zo een reep op regelmatige afstanden een beetje vulling, leg er een andere reep op en druk het deeg rond de vulling goed aan.
-Snijd er dan vierkante deegzakjes van of agnolotti.
-Kook dit 10 minuten in gezouten water.

-Smelt ondertussen de boter in een pannetje.
-Laat de agnolotti uitlekken en overgiet ze dan met de gesmolten boter.
-Overstrooi met Parmezaanse kaas en dien meteen op.

Lekkere wijn voor bij het gerecht

16.95 

16,95Lees meer

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Konijn met port

Konijn met port

Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...

0
    0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegGa terug naar winkel