Piemontese agnolotti
4 personen | 60 min. bereiden | 60 min. wachttijd
Ingrediënten
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 400 gram runder Gehakt
- 3 Eieren
- 250 gram Spinazie
- 150 gram gekookte Ham
- 100 gram Boter
- 1 recept Pastadeeg eenvoudige bereiding*
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- *Pastadeeg
• 400 g pastabloem (tipo 00)
• 1 tl zout
• 4 eieren
• 2 eidooiers
• 2 tl olijfolie extra vergine
Bereidingswijze
1. Bereiden Pastadeeg
• Zeef de bloem op het aanrecht of in een kom en meng met een snufje zout. Maak een kuiltje in het midden.
• Doe de eieren en de eidooier in het kuiltje. Klop de eieren met 1 theelepel olijfolie los met een vork terwijl je steeds een beetje bloem meeneemt. Blijf kloppen met de vork tot het niet meer kan en kneed dan verder met je handen.
• Kneed circa 5 minuten tot er een soepel en egaal deeg ontstaat. Voeg wat bloem toe als het deeg te nat blijft. Als het te droog blijft, kun je wat water toevoegen.
• Rol een bal van het deeg en bestrooi deze met wat bloem. Laat de deegbal circa 1 uur gewikkeld in plasticfolie rusten.
2. Bereiden Agnolotti
Maak het deeg voor een verse pasta.
-Ontdoe de spinazie van de dikke nerven en was goed in stilstaand water en zwier droog.
-Klop 1 ei los samen met 2 eierdooiers.
-Hak de gekookte ham fijn.
-Neem een pan en doe er wat olijfolie in, plaats op een matig vuur. Laat de spinazie erin slinken en giet dan in een vergiet.
-Doe opnieuw wat olijfolie in de pan en bak het rundsgehakt rul.
-Hak de spinazie fijn en roer het door het rundsgehakt.
-Roer er ook de 2 eierdooiers, het gehele ei, de Parmezaanse kaas en de gekookte ham door.
-Proef af met zout en peper.
-Rol het pastadeeg uit tot lange repen.
-Leg op zo een reep op regelmatige afstanden een beetje vulling, leg er een andere reep op en druk het deeg rond de vulling goed aan.
-Snijd er dan vierkante deegzakjes van of agnolotti.
-Kook dit 10 minuten in gezouten water.
-Smelt ondertussen de boter in een pannetje.
-Laat de agnolotti uitlekken en overgiet ze dan met de gesmolten boter.
-Overstrooi met Parmezaanse kaas en dien meteen op.
Bekijk deze Wijn & Spijs recepten
Konijn met port
Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...
Scholrolletjes met zalm in wittewijnsaus
Scholrolletjes met zalm in wittewijnsaus4 personen, 45 minutenIngrediënten 2 sneetjes wit brood 4 el halfvolle melk 2 sjalotten 15 g...
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 4 hertenbiefstukken 150 g...
Champignon Bourguignon
Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst4 personen, 1 uurIngrediënten 1 citroen (schoongeboend) ½ rode peper 20 g verse platte...
Gegrilde zeebaars met limoen
Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...
Ossobucco van Seitan
Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...
Klassiek Italiaanse ossobuco
Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...
Asperge Bladerdeeg Pakketjes
Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...
Forel met kruiden uit de oven
Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...