R
Gratis verzending is vanaf 100 euro

Piemontese agnolotti

4 personen | 60 min. bereiden | 60 min. wachttijd

Ingrediënten

  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 400 gram runder Gehakt
  • 3 Eieren
  • 250 gram Spinazie
  • 150 gram gekookte Ham
  • 100 gram Boter
  • 1 recept Pastadeeg eenvoudige bereiding*
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • *Pastadeeg
    • 400 g pastabloem (tipo 00)
    • 1 tl zout
    • 4 eieren
    • 2 eidooiers
    • 2 tl olijfolie extra vergine

Bereidingswijze

1. Bereiden Pastadeeg
• Zeef de bloem op het aanrecht of in een kom en meng met een snufje zout. Maak een kuiltje in het midden.
• Doe de eieren en de eidooier in het kuiltje. Klop de eieren met 1 theelepel olijfolie los met een vork terwijl je steeds een beetje bloem meeneemt. Blijf kloppen met de vork tot het niet meer kan en kneed dan verder met je handen.
• Kneed circa 5 minuten tot er een soepel en egaal deeg ontstaat. Voeg wat bloem toe als het deeg te nat blijft. Als het te droog blijft, kun je wat water toevoegen.
• Rol een bal van het deeg en bestrooi deze met wat bloem. Laat de deegbal circa 1 uur gewikkeld in plasticfolie rusten.

2. Bereiden Agnolotti

Maak het deeg voor een verse pasta.
-Ontdoe de spinazie van de dikke nerven en was goed in stilstaand water en zwier droog.
-Klop 1 ei los samen met 2 eierdooiers.
-Hak de gekookte ham fijn.

-Neem een pan en doe er wat olijfolie in, plaats op een matig vuur. Laat de spinazie erin slinken en giet dan in een vergiet.
-Doe opnieuw wat olijfolie in de pan en bak het rundsgehakt rul.
-Hak de spinazie fijn en roer het door het rundsgehakt.
-Roer er ook de 2 eierdooiers, het gehele ei, de Parmezaanse kaas en de gekookte ham door.
-Proef af met zout en peper.

-Rol het pastadeeg uit tot lange repen.
-Leg op zo een reep op regelmatige afstanden een beetje vulling, leg er een andere reep op en druk het deeg rond de vulling goed aan.
-Snijd er dan vierkante deegzakjes van of agnolotti.
-Kook dit 10 minuten in gezouten water.

-Smelt ondertussen de boter in een pannetje.
-Laat de agnolotti uitlekken en overgiet ze dan met de gesmolten boter.
-Overstrooi met Parmezaanse kaas en dien meteen op.

Lekkere wijn voor bij het gerecht

16.95 
Zeer vriendelijke rode wijn van de barbera. De wijn is zeer fruitig met tonen van cassis, bramen en zwarte bessen. Om de fruitige aroma’s van de wijn te accentueren heeft de wijn enkel in roestvrijstalen tanks gerijpt.

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Konijn met port

Konijn met port

Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...

0
    0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegGa terug naar winkel