Piemontese agnolotti

4 personen | 60 min. bereiden | 60 min. wachttijd

Ingrediënten

  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 400 gram runder Gehakt
  • 3 Eieren
  • 250 gram Spinazie
  • 150 gram gekookte Ham
  • 100 gram Boter
  • 1 recept Pastadeeg eenvoudige bereiding*
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • *Pastadeeg
    • 400 g pastabloem (tipo 00)
    • 1 tl zout
    • 4 eieren
    • 2 eidooiers
    • 2 tl olijfolie extra vergine

Bereidingswijze

1. Bereiden Pastadeeg
• Zeef de bloem op het aanrecht of in een kom en meng met een snufje zout. Maak een kuiltje in het midden.
• Doe de eieren en de eidooier in het kuiltje. Klop de eieren met 1 theelepel olijfolie los met een vork terwijl je steeds een beetje bloem meeneemt. Blijf kloppen met de vork tot het niet meer kan en kneed dan verder met je handen.
• Kneed circa 5 minuten tot er een soepel en egaal deeg ontstaat. Voeg wat bloem toe als het deeg te nat blijft. Als het te droog blijft, kun je wat water toevoegen.
• Rol een bal van het deeg en bestrooi deze met wat bloem. Laat de deegbal circa 1 uur gewikkeld in plasticfolie rusten.

2. Bereiden Agnolotti

Maak het deeg voor een verse pasta.
-Ontdoe de spinazie van de dikke nerven en was goed in stilstaand water en zwier droog.
-Klop 1 ei los samen met 2 eierdooiers.
-Hak de gekookte ham fijn.

-Neem een pan en doe er wat olijfolie in, plaats op een matig vuur. Laat de spinazie erin slinken en giet dan in een vergiet.
-Doe opnieuw wat olijfolie in de pan en bak het rundsgehakt rul.
-Hak de spinazie fijn en roer het door het rundsgehakt.
-Roer er ook de 2 eierdooiers, het gehele ei, de Parmezaanse kaas en de gekookte ham door.
-Proef af met zout en peper.

-Rol het pastadeeg uit tot lange repen.
-Leg op zo een reep op regelmatige afstanden een beetje vulling, leg er een andere reep op en druk het deeg rond de vulling goed aan.
-Snijd er dan vierkante deegzakjes van of agnolotti.
-Kook dit 10 minuten in gezouten water.

-Smelt ondertussen de boter in een pannetje.
-Laat de agnolotti uitlekken en overgiet ze dan met de gesmolten boter.
-Overstrooi met Parmezaanse kaas en dien meteen op.

Lekkere wijn voor bij het gerecht

15.75  14.50 

15,75 14,50

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Duck l’orange

Duck l’orange

Duck l'orange4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 2 handsinaasappels 4 kleine eendenborstfilets ½ pot gevogeltefond (a...

Chocoladefondant met frambozenhart

Chocoladefondant met frambozenhart

Chocoladefondant met frambozenhart4 personen | 60 min. bereiden Ingrediënten Ingrediënten 100 g boter 35 g bloem 100 g Dessert Callets of...

Geroosterde mango met chocoladeijs

Geroosterde mango met chocoladeijs

Geroosterde mango met chocolade-ijs4 personen | 20 min. bereiden Ingrediënten 1 sinaasappel (schoongeboend) 2 mango's 2 eetlepels honing...

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus4 personen | 45 min. bereidenIngrediënten  600 gram biefstuk puntjes 400 gram champignons 3 rode punt...

Citroenrisotto met Kabeljauw

Citroenrisotto met Kabeljauw

Citroenrisotto met Kabeljauw2 personen | 35 min. bereiden Ingrediënten 765 ml kraanwater 1 kippenbouillontablet 1 biologische ui 1 teen...

Geroosterde Fruit de Mer

Geroosterde Fruit de Mer

Geroosterde Fruit de Mer4 personen | 15 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 250 g reuzengarnalen (diepvries, zak a 500 g) 1 kg verse...

Stoofschotel van wild

Stoofschotel van wild

Stoofschotel van wild4 personen | 120 min. bereidenIngrediënten 75 g boter/margarine. 1 kg gemengd vlees van wild...

Eendenborst met port en vijgen

Eendenborst met port en vijgen

Eendenborst met port en vijgen6 personen | 50 min. bereidenIngrediënten 6 eendenborsten, elk ca. 220 g, afgespoeld en drooggedept 500 ml...

Reebout met thijm en portsaus

Reebout met thijm en portsaus

Reebout met thijm en portsaus4 personen | 40 min. bereiden | 40 min. oventijdIngrediënten Ingrediënten 6 tenen knoflook 4 el traditionele...

Winkelwagen
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0