Piemontese agnolotti
4 personen | 60 min. bereiden | 60 min. wachttijd
Ingrediënten
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 400 gram runder Gehakt
- 3 Eieren
- 250 gram Spinazie
- 150 gram gekookte Ham
- 100 gram Boter
- 1 recept Pastadeeg eenvoudige bereiding*
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- *Pastadeeg
• 400 g pastabloem (tipo 00)
• 1 tl zout
• 4 eieren
• 2 eidooiers
• 2 tl olijfolie extra vergine
Bereidingswijze
1. Bereiden Pastadeeg
• Zeef de bloem op het aanrecht of in een kom en meng met een snufje zout. Maak een kuiltje in het midden.
• Doe de eieren en de eidooier in het kuiltje. Klop de eieren met 1 theelepel olijfolie los met een vork terwijl je steeds een beetje bloem meeneemt. Blijf kloppen met de vork tot het niet meer kan en kneed dan verder met je handen.
• Kneed circa 5 minuten tot er een soepel en egaal deeg ontstaat. Voeg wat bloem toe als het deeg te nat blijft. Als het te droog blijft, kun je wat water toevoegen.
• Rol een bal van het deeg en bestrooi deze met wat bloem. Laat de deegbal circa 1 uur gewikkeld in plasticfolie rusten.
2. Bereiden Agnolotti
Maak het deeg voor een verse pasta.
-Ontdoe de spinazie van de dikke nerven en was goed in stilstaand water en zwier droog.
-Klop 1 ei los samen met 2 eierdooiers.
-Hak de gekookte ham fijn.
-Neem een pan en doe er wat olijfolie in, plaats op een matig vuur. Laat de spinazie erin slinken en giet dan in een vergiet.
-Doe opnieuw wat olijfolie in de pan en bak het rundsgehakt rul.
-Hak de spinazie fijn en roer het door het rundsgehakt.
-Roer er ook de 2 eierdooiers, het gehele ei, de Parmezaanse kaas en de gekookte ham door.
-Proef af met zout en peper.
-Rol het pastadeeg uit tot lange repen.
-Leg op zo een reep op regelmatige afstanden een beetje vulling, leg er een andere reep op en druk het deeg rond de vulling goed aan.
-Snijd er dan vierkante deegzakjes van of agnolotti.
-Kook dit 10 minuten in gezouten water.
-Smelt ondertussen de boter in een pannetje.
-Laat de agnolotti uitlekken en overgiet ze dan met de gesmolten boter.
-Overstrooi met Parmezaanse kaas en dien meteen op.
Bekijk deze Wijn & Spijs recepten
Pasta Bolognese
Pasta Bolognese4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten 2 blikken gepelde tomaten 1 ui 2 tenen knoflook 1 eetlepel olijfolie Verse...
Stoofperen
Stoofperen 10 minuten + 3 uur stoven Ingrediënten 10-15 stoofpeertjes (Gieser Wildeman) 750 ml rode wijn of rode port (of een combinatie...
Stoofperen cheesecake trifle
Stoofperen cheesecake trifle5 personen | 25 minuten + 2 uur opstijgenIngrediënten 100 gr bastogne koekjes 200 gr MonChou 200 gr Griekse...
Hertenbiefstuk met pastinaakpuree en paddenstoelen
Hertenbiefstuk met pastinaakpuree en paddenstoelen4 personen | 45 min. bereidenIngrediënten 4 hertenbiefstukken van 150 gram per stuk 4...
Duck l’orange
Duck l'orange4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 2 handsinaasappels 4 kleine eendenborstfilets ½ pot gevogeltefond (a...
Parelhoen met citroen en pistache-kruim
Parelhoen met citroen en pistache-kruim 4 personen | 10 min. bereiden | 1 uur oventijd Ingrediënten 1 parelhoen (op kamertemperatuur) 100...
Chocoladefondant met frambozenhart
Chocoladefondant met frambozenhart4 personen | 60 min. bereiden Ingrediënten Ingrediënten 100 g boter 35 g bloem 100 g Dessert Callets of...
Geroosterde mango met chocoladeijs
Geroosterde mango met chocolade-ijs4 personen | 20 min. bereiden Ingrediënten 1 sinaasappel (schoongeboend) 2 mango's 2 eetlepels honing...
Biefstukpuntjes in Stroganoff saus
Biefstukpuntjes in Stroganoff saus4 personen | 45 min. bereidenIngrediënten  600 gram biefstuk puntjes 400 gram champignons 3 rode punt...
Citroenrisotto met Kabeljauw
Citroenrisotto met Kabeljauw2 personen | 35 min. bereiden Ingrediënten 765 ml kraanwater 1 kippenbouillontablet 1 biologische ui 1 teen...