Parelhoen gevuld met truffelboter

4 personen | 10 min. bereiden | 1 uur oventijd

Ingrediënten

  • 1 parelhoen (op kamertemperatuur)
  • 100 g gezouten roomboter (op
  • kamertemperatuur)
  • 80 g truffel-paddenstoel­entapenade (potje)
  • 4 tenen knoflook
  • 2½ el gedroogde dragon
  • 250 g kastanjechampignons

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak met een lepel ruimte tussen het vel en het vlees van het parelhoen. Begin aan de zijkanten net boven de poten en werk richting het borstbeen en naar achteren om een grote holte te creëren.

2. Meng de boter met de truffel-paddenstoelentapenade en verdeel over de holte onder de huid. Duw met je handen op het vel, zodat de boter gelijkmatig wordt verdeeld. Vul de holte van het parelhoen met de knoflook en 2 el dragon.
3. Bestrooi het parelhoen met peper en eventueel zout. Vet de braadslee in en leg de parelhoen met de borst naar onderen in de braadslee. Braad ca. 50 min. in het midden van de oven. Keer na 30 min. Snijd de champignons in kwarten.

4. Neem het parelhoen uit de braadslee en laat op een bord afgedekt met aluminiumfolie 15 min. rusten. Laat de oven aan staan.

5. Schenk het bakvet uit de braadslee, maar laat 1 el bakvet zitten. Schep de champignons erdoor. Bak ca. 10 min. in het midden de oven. Schep de champignons om met de rest van de dragon en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de champignons bij het parelhoen.

Tip:
Serveer Lekker met aardappel- of pastinaakpuree

Lekkere wijn voor bij het gerecht

17.95 
La Chapelle Condat is gemaakt van 70% merlot, aangevuld met 15% cabernet sauvignon en 15% cabernet franc.

17,95

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Duck l’orange

Duck l’orange

Duck l'orange4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 2 handsinaasappels 4 kleine eendenborstfilets ½ pot gevogeltefond (a...

Chocoladefondant met frambozenhart

Chocoladefondant met frambozenhart

Chocoladefondant met frambozenhart4 personen | 60 min. bereiden Ingrediënten Ingrediënten 100 g boter 35 g bloem 100 g Dessert Callets of...

Geroosterde mango met chocoladeijs

Geroosterde mango met chocoladeijs

Geroosterde mango met chocolade-ijs4 personen | 20 min. bereiden Ingrediënten 1 sinaasappel (schoongeboend) 2 mango's 2 eetlepels honing...

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti4 personen | 60 min. bereiden | 60 min. wachttijdIngrediënten 50 gram Parmezaanse kaas 400 gram runder Gehakt 3 Eieren...

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus4 personen | 45 min. bereidenIngrediënten  600 gram biefstuk puntjes 400 gram champignons 3 rode punt...

Citroenrisotto met Kabeljauw

Citroenrisotto met Kabeljauw

Citroenrisotto met Kabeljauw2 personen | 35 min. bereiden Ingrediënten 765 ml kraanwater 1 kippenbouillontablet 1 biologische ui 1 teen...

Geroosterde Fruit de Mer

Geroosterde Fruit de Mer

Geroosterde Fruit de Mer4 personen | 15 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 250 g reuzengarnalen (diepvries, zak a 500 g) 1 kg verse...

Stoofschotel van wild

Stoofschotel van wild

Stoofschotel van wild4 personen | 120 min. bereidenIngrediënten 75 g boter/margarine. 1 kg gemengd vlees van wild...

Eendenborst met port en vijgen

Eendenborst met port en vijgen

Eendenborst met port en vijgen6 personen | 50 min. bereidenIngrediënten 6 eendenborsten, elk ca. 220 g, afgespoeld en drooggedept 500 ml...

Winkelwagen
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0