Mosselen gekookt in rosé met tomatensaus

Ingrediënten

  • 2kg mosselen
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bosje verse basilicum
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 70 gram tomatenpuree
  • 400 ml tomatenblokjes (blik)
  • 200ml rosé wijn
  • 2 ciabattabroden

Bereidingswijze

1. Zoek de mosselen uit: leg ze in een bak met koud water, was ze en verwijder kapotte schelpen en schelpen die open blijven, ook na tikken op de rand van de bak. Leg de mosselen in een grote (mossel)pan.
2. Pluk de basilicumblaadjes af, stapel ze en snijd ze in reepjes. Verwarm de oven voor op 200-225°C.
3. Verhit in een sauspan met dikke bodem, de olie en fruit hierin ui en knoflook. Roer de tomatenpuree erbij en roerbak 1 minuut. Voeg de tomaatstukjes met het sap en het takje rozemarijn toe en breng dit aan de kook. Neem de pan van het vuur.
4. In een grote wok of koekenpan (Mosselpan als je hebt kan ook) ,breng de mosselen samen met de rosé op hoog vuur aan de kook. Schenk zodra de eerste mosselen open gaan de tomatensaus vanuit de andere pan erbij.
5. Kook de mosselen, tot alle schelpen open staan. Schep de basilicumreepjes erdoor. Bak intussen, volgens de aanwijzingen op de verpakking, de voorgebakken ciabatta.

Lekkere wijn voor bij het gerecht

8.95 
Deze Grains de Cocotte is een mooie zalmroze rosé.  Met aroma's van verse bloemen en rijp rood fruit zoals frambozen en aardbei. Op de afdronk vindt je een lichte kruidige toon. Deze rosé is van 100% cabernet sauvignon gemaakt. Daardoor heeft de Grains de Cocotte Rosé net wat meer pit dan de gemiddelde rosé. Hij is erg goed te combineren met visgerechten en salades.

8,95

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Duck l’orange

Duck l’orange

Duck l'orange4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 2 handsinaasappels 4 kleine eendenborstfilets ½ pot gevogeltefond (a...

Chocoladefondant met frambozenhart

Chocoladefondant met frambozenhart

Chocoladefondant met frambozenhart4 personen | 60 min. bereiden Ingrediënten Ingrediënten 100 g boter 35 g bloem 100 g Dessert Callets of...

Geroosterde mango met chocoladeijs

Geroosterde mango met chocoladeijs

Geroosterde mango met chocolade-ijs4 personen | 20 min. bereiden Ingrediënten 1 sinaasappel (schoongeboend) 2 mango's 2 eetlepels honing...

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti4 personen | 60 min. bereiden | 60 min. wachttijdIngrediënten 50 gram Parmezaanse kaas 400 gram runder Gehakt 3 Eieren...

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus4 personen | 45 min. bereidenIngrediënten  600 gram biefstuk puntjes 400 gram champignons 3 rode punt...

Citroenrisotto met Kabeljauw

Citroenrisotto met Kabeljauw

Citroenrisotto met Kabeljauw2 personen | 35 min. bereiden Ingrediënten 765 ml kraanwater 1 kippenbouillontablet 1 biologische ui 1 teen...

Geroosterde Fruit de Mer

Geroosterde Fruit de Mer

Geroosterde Fruit de Mer4 personen | 15 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 250 g reuzengarnalen (diepvries, zak a 500 g) 1 kg verse...

Stoofschotel van wild

Stoofschotel van wild

Stoofschotel van wild4 personen | 120 min. bereidenIngrediënten 75 g boter/margarine. 1 kg gemengd vlees van wild...

Eendenborst met port en vijgen

Eendenborst met port en vijgen

Eendenborst met port en vijgen6 personen | 50 min. bereidenIngrediënten 6 eendenborsten, elk ca. 220 g, afgespoeld en drooggedept 500 ml...

Winkelwagen
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0