Mosselen gekookt in rosé met tomatensaus
Ingrediënten
- 2kg mosselen
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 4 teentjes knoflook
- 1 bosje verse basilicum
- 1 takje rozemarijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 70 gram tomatenpuree
- 400 ml tomatenblokjes (blik)
- 200ml rosé wijn
- 2 ciabattabroden
Bereidingswijze
1. Zoek de mosselen uit: leg ze in een bak met koud water, was ze en verwijder kapotte schelpen en schelpen die open blijven, ook na tikken op de rand van de bak. Leg de mosselen in een grote (mossel)pan.
2. Pluk de basilicumblaadjes af, stapel ze en snijd ze in reepjes. Verwarm de oven voor op 200-225°C.
3. Verhit in een sauspan met dikke bodem, de olie en fruit hierin ui en knoflook. Roer de tomatenpuree erbij en roerbak 1 minuut. Voeg de tomaatstukjes met het sap en het takje rozemarijn toe en breng dit aan de kook. Neem de pan van het vuur.
4. In een grote wok of koekenpan (Mosselpan als je hebt kan ook) ,breng de mosselen samen met de rosé op hoog vuur aan de kook. Schenk zodra de eerste mosselen open gaan de tomatensaus vanuit de andere pan erbij.
5. Kook de mosselen, tot alle schelpen open staan. Schep de basilicumreepjes erdoor. Bak intussen, volgens de aanwijzingen op de verpakking, de voorgebakken ciabatta.
Lekkere wijn voor bij het gerecht
8,95 6,50
Bekijk deze Wijn & Spijs recepten
Pasta Bolognese
Pasta Bolognese4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten 2 blikken gepelde tomaten 1 ui 2 tenen knoflook 1 eetlepel olijfolie Verse...
Stoofperen
Stoofperen 10 minuten + 3 uur stoven Ingrediënten 10-15 stoofpeertjes (Gieser Wildeman) 750 ml rode wijn of rode port (of een combinatie...
Stoofperen cheesecake trifle
Stoofperen cheesecake trifle5 personen | 25 minuten + 2 uur opstijgenIngrediënten 100 gr bastogne koekjes 200 gr MonChou 200 gr Griekse...
Hertenbiefstuk met pastinaakpuree en paddenstoelen
Hertenbiefstuk met pastinaakpuree en paddenstoelen4 personen | 45 min. bereidenIngrediënten 4 hertenbiefstukken van 150 gram per stuk 4...
Duck l’orange
Duck l'orange4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 2 handsinaasappels 4 kleine eendenborstfilets ½ pot gevogeltefond (a...
Parelhoen met citroen en pistache-kruim
Parelhoen met citroen en pistache-kruim 4 personen | 10 min. bereiden | 1 uur oventijd Ingrediënten 1 parelhoen (op kamertemperatuur) 100...
Chocoladefondant met frambozenhart
Chocoladefondant met frambozenhart4 personen | 60 min. bereiden Ingrediënten Ingrediënten 100 g boter 35 g bloem 100 g Dessert Callets of...
Geroosterde mango met chocoladeijs
Geroosterde mango met chocolade-ijs4 personen | 20 min. bereiden Ingrediënten 1 sinaasappel (schoongeboend) 2 mango's 2 eetlepels honing...
Piemontese agnolotti
Piemontese agnolotti4 personen | 60 min. bereiden | 60 min. wachttijdIngrediënten 50 gram Parmezaanse kaas 400 gram runder Gehakt 3 Eieren...
Biefstukpuntjes in Stroganoff saus
Biefstukpuntjes in Stroganoff saus4 personen | 45 min. bereidenIngrediënten 600 gram biefstuk puntjes 400 gram champignons 3 rode punt...