R
Gratis verzending is vanaf 100 euro

Mosselen gekookt in rosé met tomatensaus

Ingrediënten

  • 2kg mosselen
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bosje verse basilicum
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 70 gram tomatenpuree
  • 400 ml tomatenblokjes (blik)
  • 200ml rosé wijn
  • 2 ciabattabroden

Bereidingswijze

1. Zoek de mosselen uit: leg ze in een bak met koud water, was ze en verwijder kapotte schelpen en schelpen die open blijven, ook na tikken op de rand van de bak. Leg de mosselen in een grote (mossel)pan.
2. Pluk de basilicumblaadjes af, stapel ze en snijd ze in reepjes. Verwarm de oven voor op 200-225°C.
3. Verhit in een sauspan met dikke bodem, de olie en fruit hierin ui en knoflook. Roer de tomatenpuree erbij en roerbak 1 minuut. Voeg de tomaatstukjes met het sap en het takje rozemarijn toe en breng dit aan de kook. Neem de pan van het vuur.
4. In een grote wok of koekenpan (Mosselpan als je hebt kan ook) ,breng de mosselen samen met de rosé op hoog vuur aan de kook. Schenk zodra de eerste mosselen open gaan de tomatensaus vanuit de andere pan erbij.
5. Kook de mosselen, tot alle schelpen open staan. Schep de basilicumreepjes erdoor. Bak intussen, volgens de aanwijzingen op de verpakking, de voorgebakken ciabatta.

Lekkere wijn voor bij het gerecht

9.95 
Deze Grains de Cocotte is een mooie zalmroze rosé.  Met aroma's van verse bloemen en rijp rood fruit zoals frambozen en aardbei. Op de afdronk vindt je een lichte kruidige toon. Deze rosé is van 100% cabernet sauvignon gemaakt. Daardoor heeft de Grains de Cocotte Rosé net wat meer pit dan de gemiddelde rosé. Hij is erg goed te combineren met visgerechten en salades.

9,95

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Konijn met port

Konijn met port

Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...

0
    0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegGa terug naar winkel