R
Gratis verzending is vanaf 100 euro

Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree

Ingrediënten

  • 4 hertenbiefstukken
  • 150 g ongezouten roomboter
  • 900 g knolselderij
  • 150 ml halfvolle melk
  • 100 g AH Biologisch ontbijtspek
  • 1 el milde olijfolie
  • 2 el misopasta
  • 5 g verse platte peterselie

Bereidingswijze

Laat de hertenbiefstuk en boter op kamertemperatuur komen. Snijd eventuele wortels van de knolselderij en schil hem. Snijd de knol in gelijke stukken van 3 cm en kook in ruim, gezouten water in ca. 20 min. gaar Giet af in een vergiet maar vang een kopje kookvocht op. Laat 3 min. droogstomen. Verwarm de melk met ⅓ van de boter in een steelpan. Meng de knolselderij met de melk en gesmolten boter en stamp tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Dep ondertussen de hertenbiefstukken droog met keukenpapier. Pak elke biefstuk rondom in met 2 ½ plakje spek. Verhit de olie met de ½ van de rest van de boter in een pan. Leg de biefstuk met de naad onderop in de pan. Bak ca. 4 min. per kant tot het spek knapperig is en gaar. Haal uit de pan en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten. Klop de rest van de boter met de misopasta in een kom tot een egale massa. Snijd de peterselie grof.
Snijd de hertenbiefstuk op de draad in plakken (trancheren). Verdeel de puree over de borden. Verdeel hier de plakken hertenbiefstuk over. Gebruik 2 ovale lepels en een glas heet water om quenelles van de misoboter te vormen. Leg de quenelles op de biefstukken. Bestrooi met de peterselie en serveer.

Lekkere wijn voor bij het gerecht

In de neus domineert rijp fruit waarbij je ook kruidige tonen terug kan vinden door de houtrijping. Prachtig gebalanceerde en aromatische wijn die heerlijk soepel en vol in de mond aanvoelt.

Erg lekker bij hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree.

Vega Tip: Champignon Bourguignon

11.50 

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Pasta Bolognese

Pasta Bolognese

Pasta Bolognese4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten 2 blikken gepelde tomaten 1 ui 2 tenen knoflook 1 eetlepel olijfolie Verse...

Duck l’orange

Duck l’orange

Duck l'orange4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 2 handsinaasappels 4 kleine eendenborstfilets ½ pot gevogeltefond (a...

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti4 personen | 60 min. bereiden | 60 min. wachttijdIngrediënten 50 gram Parmezaanse kaas 400 gram runder Gehakt 3 Eieren...

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus4 personen | 45 min. bereidenIngrediënten  600 gram biefstuk puntjes 400 gram champignons 3 rode punt...

Citroenrisotto met Kabeljauw

Citroenrisotto met Kabeljauw

Citroenrisotto met Kabeljauw2 personen | 35 min. bereiden Ingrediënten 765 ml kraanwater 1 kippenbouillontablet 1 biologische ui 1 teen...

Geroosterde Fruit de Mer

Geroosterde Fruit de Mer

Geroosterde Fruit de Mer4 personen | 15 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 250 g reuzengarnalen (diepvries, zak a 500 g) 1 kg verse...

Stoofschotel van wild

Stoofschotel van wild

Stoofschotel van wild4 personen | 120 min. bereidenIngrediënten 75 g boter/margarine. 1 kg gemengd vlees van wild...

Eendenborst met port en vijgen

Eendenborst met port en vijgen

Eendenborst met port en vijgen6 personen | 50 min. bereidenIngrediënten 6 eendenborsten, elk ca. 220 g, afgespoeld en drooggedept 500 ml...

0
    0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegGa terug naar winkel