Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree
Ingrediënten
- 4 hertenbiefstukken
- 150 g ongezouten roomboter
- 900 g knolselderij
- 150 ml halfvolle melk
- 100 g AH Biologisch ontbijtspek
- 1 el milde olijfolie
- 2 el misopasta
- 5 g verse platte peterselie
Bereidingswijze
Dep ondertussen de hertenbiefstukken droog met keukenpapier. Pak elke biefstuk rondom in met 2 ½ plakje spek. Verhit de olie met de ½ van de rest van de boter in een pan. Leg de biefstuk met de naad onderop in de pan. Bak ca. 4 min. per kant tot het spek knapperig is en gaar. Haal uit de pan en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten. Klop de rest van de boter met de misopasta in een kom tot een egale massa. Snijd de peterselie grof.
Snijd de hertenbiefstuk op de draad in plakken (trancheren). Verdeel de puree over de borden. Verdeel hier de plakken hertenbiefstuk over. Gebruik 2 ovale lepels en een glas heet water om quenelles van de misoboter te vormen. Leg de quenelles op de biefstukken. Bestrooi met de peterselie en serveer.
Lekkere wijn voor bij het gerecht
Erg lekker bij hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree.
Vega Tip: Champignon Bourguignon
11,50Lees meer
Bekijk deze Wijn & Spijs recepten
Pasta Bolognese
Pasta Bolognese4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten 2 blikken gepelde tomaten 1 ui 2 tenen knoflook 1 eetlepel olijfolie Verse...
Hertenbiefstuk met pastinaakpuree en paddenstoelen
Hertenbiefstuk met pastinaakpuree en paddenstoelen4 personen | 45 min. bereidenIngrediënten 4 hertenbiefstukken van 150 gram per stuk 4...
Duck l’orange
Duck l'orange4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 2 handsinaasappels 4 kleine eendenborstfilets ½ pot gevogeltefond (a...
Parelhoen met citroen en pistache-kruim
Parelhoen met citroen en pistache-kruim 4 personen | 10 min. bereiden | 1 uur oventijd Ingrediënten 1 parelhoen (op kamertemperatuur) 100...
Piemontese agnolotti
Piemontese agnolotti4 personen | 60 min. bereiden | 60 min. wachttijdIngrediënten 50 gram Parmezaanse kaas 400 gram runder Gehakt 3 Eieren...
Biefstukpuntjes in Stroganoff saus
Biefstukpuntjes in Stroganoff saus4 personen | 45 min. bereidenIngrediënten  600 gram biefstuk puntjes 400 gram champignons 3 rode punt...
Citroenrisotto met Kabeljauw
Citroenrisotto met Kabeljauw2 personen | 35 min. bereiden Ingrediënten 765 ml kraanwater 1 kippenbouillontablet 1 biologische ui 1 teen...
Geroosterde Fruit de Mer
Geroosterde Fruit de Mer4 personen | 15 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 250 g reuzengarnalen (diepvries, zak a 500 g) 1 kg verse...
Stoofschotel van wild
Stoofschotel van wild4 personen | 120 min. bereidenIngrediënten 75 g boter/margarine. 1 kg gemengd vlees van wild...
Eendenborst met port en vijgen
Eendenborst met port en vijgen6 personen | 50 min. bereidenIngrediënten 6 eendenborsten, elk ca. 220 g, afgespoeld en drooggedept 500 ml...