Geroosterde mango met chocolade-ijs

4 personen | 20 min. bereiden 

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel (schoongeboend)
  • 2 mango’s
  • 2 eetlepels honing
  • 0.5 rode peper (in ringetjes, zonder
  • zaadjes)
  • 500 milliliter chocolade-ijs
  • 1 handje munt (om te garneren)

Bereidingswijze

1. Snijd of rasp een paar dunne schilletjes van de sinaasappel af om te garneren en pers de vrucht uit. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in parten van de pit.

2. Verwarm de ovengrill voor. Meng het sinaasappelsap met de honing en rode peper.

3. Schep door de mango en verdeel alles over een lage ovenschaal. Zet de mango 4-5 minuten niet te dicht onder de ovengrill en schep een keer om (pas op dat de peper niet te donker wordt).

4.Verdeel de mango over borden en schep bolletjes ijs erop. Garneer met de sinaasappelschilletjes en muntblaadjes.

Lekkere wijn voor bij het gerecht

12.50  11.50 
Krachtige en bloemige dessertwijn gemaakt van 87% semillon, 10% sauvignon blanc en 3% muscadelle.

12,50 11,50

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Duck l’orange

Duck l’orange

Duck l'orange4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 2 handsinaasappels 4 kleine eendenborstfilets ½ pot gevogeltefond (a...

Chocoladefondant met frambozenhart

Chocoladefondant met frambozenhart

Chocoladefondant met frambozenhart4 personen | 60 min. bereiden Ingrediënten Ingrediënten 100 g boter 35 g bloem 100 g Dessert Callets of...

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti4 personen | 60 min. bereiden | 60 min. wachttijdIngrediënten 50 gram Parmezaanse kaas 400 gram runder Gehakt 3 Eieren...

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus4 personen | 45 min. bereidenIngrediënten  600 gram biefstuk puntjes 400 gram champignons 3 rode punt...

Citroenrisotto met Kabeljauw

Citroenrisotto met Kabeljauw

Citroenrisotto met Kabeljauw2 personen | 35 min. bereiden Ingrediënten 765 ml kraanwater 1 kippenbouillontablet 1 biologische ui 1 teen...

Geroosterde Fruit de Mer

Geroosterde Fruit de Mer

Geroosterde Fruit de Mer4 personen | 15 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 250 g reuzengarnalen (diepvries, zak a 500 g) 1 kg verse...

Stoofschotel van wild

Stoofschotel van wild

Stoofschotel van wild4 personen | 120 min. bereidenIngrediënten 75 g boter/margarine. 1 kg gemengd vlees van wild...

Eendenborst met port en vijgen

Eendenborst met port en vijgen

Eendenborst met port en vijgen6 personen | 50 min. bereidenIngrediënten 6 eendenborsten, elk ca. 220 g, afgespoeld en drooggedept 500 ml...

Reebout met thijm en portsaus

Reebout met thijm en portsaus

Reebout met thijm en portsaus4 personen | 40 min. bereiden | 40 min. oventijdIngrediënten Ingrediënten 6 tenen knoflook 4 el traditionele...

Winkelwagen
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0