Geroosterde Fruit de Mer
Ingrediënten
- Ingrediënten
- 250 g reuzengarnalen (diepvries, zak a
- 500 g)
- 1 kg verse mosselen
- 200 g zeewolffilet
- 1½ citroen
- 250 g cherry trostomaten
- 5 eetlepels olijfolie extra vierge
- grof zeezout
- citroenpeper (molentje)
- 2 teentjes knoflook (gepeld)
- 1 eetlepel gedroogde Provençaalse
- kruiden
Bereidingswijze
Garnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Mosselen grondig wassen, mosselen die kapot zijn of na tik tegen aanrecht niet sluiten, weggooien. Zeewolffilet in stukken snijden. Hele citroen in partjes snijden en takje tomaatjes in 4 trosjes losknippen. Ovengrill voorverwarmen. Braadslede met wat olie bestrijken. Mosselen, garnalen, zeewolffilet, partjes citroen en tomaat erover verdelen. Halve citroen erboven uitknijpen. Met zeezout en citroenpeper bestrooien. Knoflook boven kommetje uitpersen. Provençaalse kruiden en rest van olie erdoor roeren. Olie over gerecht sprenkelen, braadslede 10 cm onder grill schuiven en geheel 6-8 min. roosteren, tot zeewolffilet gaar is, garnalen roze zijn en mosselschelpen openstaan. Halverwege eenmaal voorzichtig omscheppen. Lekker met stokbrood en knoflookmayonaise (aïoli).
Lekkere wijn voor bij het gerecht
16,50
Bekijk deze Wijn & Spijs recepten
Pasta Bolognese
Pasta Bolognese4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten 2 blikken gepelde tomaten 1 ui 2 tenen knoflook 1 eetlepel olijfolie Verse...
Stoofperen
Stoofperen 10 minuten + 3 uur stoven Ingrediënten 10-15 stoofpeertjes (Gieser Wildeman) 750 ml rode wijn of rode port (of een combinatie...
Stoofperen cheesecake trifle
Stoofperen cheesecake trifle5 personen | 25 minuten + 2 uur opstijgenIngrediënten 100 gr bastogne koekjes 200 gr MonChou 200 gr Griekse...
Hertenbiefstuk met pastinaakpuree en paddenstoelen
Hertenbiefstuk met pastinaakpuree en paddenstoelen4 personen | 45 min. bereidenIngrediënten 4 hertenbiefstukken van 150 gram per stuk 4...
Duck l’orange
Duck l'orange4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 2 handsinaasappels 4 kleine eendenborstfilets ½ pot gevogeltefond (a...
Parelhoen met citroen en pistache-kruim
Parelhoen met citroen en pistache-kruim 4 personen | 10 min. bereiden | 1 uur oventijd Ingrediënten 1 parelhoen (op kamertemperatuur) 100...
Chocoladefondant met frambozenhart
Chocoladefondant met frambozenhart4 personen | 60 min. bereiden Ingrediënten Ingrediënten 100 g boter 35 g bloem 100 g Dessert Callets of...
Geroosterde mango met chocoladeijs
Geroosterde mango met chocolade-ijs4 personen | 20 min. bereiden Ingrediënten 1 sinaasappel (schoongeboend) 2 mango's 2 eetlepels honing...
Piemontese agnolotti
Piemontese agnolotti4 personen | 60 min. bereiden | 60 min. wachttijdIngrediënten 50 gram Parmezaanse kaas 400 gram runder Gehakt 3 Eieren...
Biefstukpuntjes in Stroganoff saus
Biefstukpuntjes in Stroganoff saus4 personen | 45 min. bereidenIngrediënten  600 gram biefstuk puntjes 400 gram champignons 3 rode punt...