R
Gratis verzending is vanaf 100 euro

Citroenrisotto met Kabeljauw

2 personen | 35 min. bereiden 

Ingrediënten

  • 765 ml kraanwater
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 biologische ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 courgette
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 150 g risottorijst
  • ½ biologische citroen
  • 15 g verse krulpeterselie
  • 2 el milde olijfolie
  • 260 g verse kabeljauw
  • 10 g tarwebloem
  • 40 g AH Biologisch Parmigiano Reggiano
  • 40 g rucola

Bereidingswijze

1. Breng water met de bouillontablet aan de kook en zet het vuur laag. Snijd de ui en knoflook fijn. Rasp de courgette grof en giet er kokend water over. Giet af en druk met een lepel het overtollige vocht eruit.

2. Verhit de boter in de pan, voeg de ui en de helft van de knoflook toe en bak 1 min. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheutbouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Blijf herhalen tot de rijst beetgaar is. Dit duurt 20-25 min., het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.

3. Boen de citroen schoon en rasp de schil en pers die helft uit. Doe de peterselie met de helft van de olie, 15 ml water (per 2 personen), een ½ el citroensap (per 2 personen) en de rest van de knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

4. Bestrooi de vis met peper en eventueel zout. Doe de bloem in een diep bord en haal de kabeljauw erdoor. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de kabeljauw in 6-8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.

5. Voeg de geraspte courgette toe aan de risottorijst, schep voorzichtig om. Neem de pan van het vuur en voeg de kaas toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rucola over diepe borden, schep de risotto erop en serveer met de kabeljauw. Bestrooi met citroenrasp en garneer met de peterselieolie in de vorm van een hartje.

Lekkere wijn voor bij het gerecht

9.95 
Knisperende, geconcentreerde sauvignon blanc uit Rueda. De wijn geurt heerlijk naar citrus, perzik, witte bloemen en mint. Voor deze limited edition gebruikt Cuatro Rayas zijn oudste druivenstokken, die bijna 30 jaar oud zijn. De wijn is een ode aan wijnmaker Ángel Calleja, die met deze wijn zijn 40e oogstjaar viert bij het bedrijf. Elena M. Oyagüe is zijn opvolger en geeft met deze wijn eer aan de periode van 40 jaar waarin Ángel het bedrijf heeft groot gebracht.

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Konijn met port

Konijn met port

Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...

0
    0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegGa terug naar winkel