fbpx
R
Gratis verzending is vanaf 75 euro

Chocoladefondant met frambozenhart

4 personen | 60 min. bereiden 

Ingrediënten

  • Ingrediënten

  • 100 g boter

  • 35 g bloem

  • 100 g Dessert Callets of pure dessertchocolade

  • 3 eieren

  • 4 eetlepels frambozencoulis

  • enkele verse frambozen voor de

  • afwerking

  • 50 g griessuiker

  • 1 snuifje zout

    Verder heb je nodig
    Bakpapier
    4 soufflékommetjes

Bereidingswijze

1. De vorige avond of enkele uren vooraf:
giet frambozencoulis in 4 holtes van een ijsblokjesvorm en zet in de diepvriezer.

2. Doe de in stukjes gesneden boter in een steelpan. Verwarm zacht en voeg, wanneer de boter begint te smelten, de chocolade toe. Laat langzaam smelten.
-Neem van het vuur en meng met de klopper tot een glad mengsel.
-Voeg de suiker toe, de bloem en het snuifje zout, meng goed.
-Doe er de eieren één voor één bij en meng zorgvuldig.
-Neem 4 vierkante stukken bakpapier en duw ze met behulp van een glas in 4 individuele soufflékommetjes.
-Verdeel er ongeveer 2/3 van het beslag over en zet ze in de koelkast (bewaar de rest van het beslag afgedekt op kamertemperatuur).
-Verwarm ongeveer 30 min. voor het serveren, de oven voor op 180°C.
-Neem na 10 min. de kommetjes uit de koelkast en druk lichtjes een sausblokje in elk kommetje.
-Verdeel er de rest van beslag over.
-Bak ongeveer 10 à 12 min.
-Laat 5 min. in de vormpjes staan en plaats de gebakjes dan met het bakpapier op de borden.
-Verwijder het papier voorzichtig (de saus zal er uitlopen).
-Werk af met enkele frambozen en serveer meteen.

Tip:
Ovens verschillen en de baktijd kan variëren: neem de gebakjes uit de oven wanneer de bovenkant stevig aanvoelt.

Lekkere wijn voor bij het gerecht

16.95 

16,95

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Pasta Bolognese

Pasta Bolognese

Pasta Bolognese4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten 2 blikken gepelde tomaten 1 ui 2 tenen knoflook 1 eetlepel olijfolie Verse...

Stoofperen

Stoofperen

Stoofperen 10 minuten + 3 uur stoven Ingrediënten 10-15 stoofpeertjes (Gieser Wildeman) 750 ml rode wijn of rode port (of een combinatie...

Stoofperen cheesecake trifle

Stoofperen cheesecake trifle

Stoofperen cheesecake trifle5 personen | 25 minuten + 2 uur opstijgenIngrediënten 100 gr bastogne koekjes 200 gr MonChou 200 gr Griekse...

Duck l’orange

Duck l’orange

Duck l'orange4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 2 handsinaasappels 4 kleine eendenborstfilets ½ pot gevogeltefond (a...

Geroosterde mango met chocoladeijs

Geroosterde mango met chocoladeijs

Geroosterde mango met chocolade-ijs4 personen | 20 min. bereiden Ingrediënten 1 sinaasappel (schoongeboend) 2 mango's 2 eetlepels honing...

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti4 personen | 60 min. bereiden | 60 min. wachttijdIngrediënten 50 gram Parmezaanse kaas 400 gram runder Gehakt 3 Eieren...

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus4 personen | 45 min. bereidenIngrediënten  600 gram biefstuk puntjes 400 gram champignons 3 rode punt...

Citroenrisotto met Kabeljauw

Citroenrisotto met Kabeljauw

Citroenrisotto met Kabeljauw2 personen | 35 min. bereiden Ingrediënten 765 ml kraanwater 1 kippenbouillontablet 1 biologische ui 1 teen...

Winkelwagen
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0