Vegetarische ratatouille met veel groente
4 personen | 20 min. bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 aubergine
- 1 paprika
- 1 courgette
- 750 gram cherry tomaten
- (Kan ook lekker zijn met pompoen)
- 2 theelepels gedroogde provençaalse
- kruiden
- zout
- peper
Bereidingswijze
1. Was de groente. Snij de aubergine in blokjes en bestrooi met wat zout. Snij de overige groente in blokjes en snij de ui en knoflook fijn.
2. Bak de ui en knoflook in een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Voeg na een paar minuten de paprika en courgette toe en roer goed door.
3. Dep intussen het vrijgekomen vocht van de aubergine met een stuk keukenpapier. Voeg na ongeveer 4 minuten bakken de aubergine toe aan de rest van de groente. Bak alle groente gaar in ongeveer 5 minuten. Voeg nu de cherrytomaten (in z’n geheel) toe. Doe een deksel op de pan en laat nog even 5 minuten smoren.
4. Breng op smaak met de provençaalse kruiden en eventueel zout en peper.
Bekijk deze Wijn & Spijs recepten
Konijn met port
Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...
Scholrolletjes met zalm in wittewijnsaus
Scholrolletjes met zalm in wittewijnsaus4 personen, 45 minutenIngrediënten 2 sneetjes wit brood 4 el halfvolle melk 2 sjalotten 15 g...
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 4 hertenbiefstukken 150 g...
Champignon Bourguignon
Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst4 personen, 1 uurIngrediënten 1 citroen (schoongeboend) ½ rode peper 20 g verse platte...
Gegrilde zeebaars met limoen
Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...
Ossobucco van Seitan
Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...
Klassiek Italiaanse ossobuco
Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...
Asperge Bladerdeeg Pakketjes
Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...
Forel met kruiden uit de oven
Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...