R
Gratis verzending is vanaf 100 euro

Vegetarische ratatouille met veel groente

4 personen | 20 min. bereiden 

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 750 gram cherry tomaten
  • (Kan ook lekker zijn met pompoen)
  • 2 theelepels gedroogde provençaalse
  • kruiden
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

1. Was de groente. Snij de aubergine in blokjes en bestrooi met wat zout. Snij de overige groente in blokjes en snij de ui en knoflook fijn.

2. Bak de ui en knoflook in een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Voeg na een paar minuten de paprika en courgette toe en roer goed door.

3. Dep intussen het vrijgekomen vocht van de aubergine met een stuk keukenpapier. Voeg na ongeveer 4 minuten bakken de aubergine toe aan de rest van de groente. Bak alle groente gaar in ongeveer 5 minuten. Voeg nu de cherrytomaten (in z’n geheel) toe. Doe een deksel op de pan en laat nog even 5 minuten smoren.

4. Breng op smaak met de provençaalse kruiden en eventueel zout en peper.

Château Brisson Cotes de Castillon

Lekkere wijn voor bij het gerecht

14.75 

14,75Lees meer

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Konijn met port

Konijn met port

Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...

0
    0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegGa terug naar winkel