Vegetarische ratatouille met veel groente

4 personen | 20 min. bereiden 

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 750 gram cherry tomaten
  • (Kan ook lekker zijn met pompoen)
  • 2 theelepels gedroogde provençaalse
  • kruiden
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

1. Was de groente. Snij de aubergine in blokjes en bestrooi met wat zout. Snij de overige groente in blokjes en snij de ui en knoflook fijn.

2. Bak de ui en knoflook in een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Voeg na een paar minuten de paprika en courgette toe en roer goed door.

3. Dep intussen het vrijgekomen vocht van de aubergine met een stuk keukenpapier. Voeg na ongeveer 4 minuten bakken de aubergine toe aan de rest van de groente. Bak alle groente gaar in ongeveer 5 minuten. Voeg nu de cherrytomaten (in z’n geheel) toe. Doe een deksel op de pan en laat nog even 5 minuten smoren.

4. Breng op smaak met de provençaalse kruiden en eventueel zout en peper.

Château Brisson Cotes de Castillon

Lekkere wijn voor bij het gerecht

14.75  13.50 

14,75 13,50

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Duck l’orange

Duck l’orange

Duck l'orange4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 2 handsinaasappels 4 kleine eendenborstfilets ½ pot gevogeltefond (a...

Chocoladefondant met frambozenhart

Chocoladefondant met frambozenhart

Chocoladefondant met frambozenhart4 personen | 60 min. bereiden Ingrediënten Ingrediënten 100 g boter 35 g bloem 100 g Dessert Callets of...

Geroosterde mango met chocoladeijs

Geroosterde mango met chocoladeijs

Geroosterde mango met chocolade-ijs4 personen | 20 min. bereiden Ingrediënten 1 sinaasappel (schoongeboend) 2 mango's 2 eetlepels honing...

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti4 personen | 60 min. bereiden | 60 min. wachttijdIngrediënten 50 gram Parmezaanse kaas 400 gram runder Gehakt 3 Eieren...

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus4 personen | 45 min. bereidenIngrediënten  600 gram biefstuk puntjes 400 gram champignons 3 rode punt...

Citroenrisotto met Kabeljauw

Citroenrisotto met Kabeljauw

Citroenrisotto met Kabeljauw2 personen | 35 min. bereiden Ingrediënten 765 ml kraanwater 1 kippenbouillontablet 1 biologische ui 1 teen...

Geroosterde Fruit de Mer

Geroosterde Fruit de Mer

Geroosterde Fruit de Mer4 personen | 15 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 250 g reuzengarnalen (diepvries, zak a 500 g) 1 kg verse...

Stoofschotel van wild

Stoofschotel van wild

Stoofschotel van wild4 personen | 120 min. bereidenIngrediënten 75 g boter/margarine. 1 kg gemengd vlees van wild...

Eendenborst met port en vijgen

Eendenborst met port en vijgen

Eendenborst met port en vijgen6 personen | 50 min. bereidenIngrediënten 6 eendenborsten, elk ca. 220 g, afgespoeld en drooggedept 500 ml...

Winkelwagen
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0