R
Gratis verzending is vanaf 100 euro

Vegan Pad Thai

2 personen, 25 minuten

Ingrediënten

  • 2 courgette
  • 2 winterpenen (varianten mogelijk)
  • 100 g boekweitnoedels
  • 1 citroen
  • 3 tenen knoflook
  • 8 el traditionele olijfolie
  • 15 g verse koriander
  • 3 el amandelpasta
  • 2 el tahin sesampasta
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 el sojasaus glutenvrij
  • 1 tl cayennepeper
  • 75 ml water
  • 1 rode paprika
  • 1 el sesamzaad
  • 30 g ongezouten cashewnoten
  • 15 g verse munt

Bereidingswijze

Snijd de courgettes met de spiraalsnijder of een scherp mes in reepjes. De zaadlijsten worden niet gebruikt. Schrap de wortels en snijd ook in reepjes. Kook de boekweitnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak ondertussen de saus. Pers de citroen en knoflook en doe samen met de olie, koriander, amandelpasta, tahin, ahornsiroop, sojasaus en cayennepeper in de blender. Voeg het water toe en pureer tot een gladde saus.
Snijd de paprika in dunne reepjes en doe samen met de noedels, wortel, courgette, het sesamzaad en de cashewnoten in een grote kom en schenk de dressing erover. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Meng alles door elkaar en bestrooi met de munt.
Combinatietip:
Kun je geen amandelpasta of tahin vinden? Gebruik dan pindakaas ,maakt iets anders maar net zo lekker!

Tip:
Je kunt deze pad thai ook maken met gewone sojasaus.

Lekkere wijn voor bij het gerecht

Viberti Giovanni wordt gezien als één van de beste producenten uit de Piëmonte. Heerlijk fruitige rosé waarin je aroma’s van framboos, steenfruit en bessen terug kan vinden. Het bijzondere aan deze rosé is dat ze wijnstokken gebruiken waar ze normaliter de welbekende Barolo wijnen van maken.

Heerlijk bij scholrolletjes met zalm in witte­wijnsaus.

Vega tip = Pad Thai met cashewnoten

16.95 

16,95Lees meer

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Konijn met port

Konijn met port

Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...

0
    0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegGa terug naar winkel