Vegan Pad Thai
Ingrediënten
- 2 courgette
- 2 winterpenen (varianten mogelijk)
- 100 g boekweitnoedels
- 1 citroen
- 3 tenen knoflook
- 8 el traditionele olijfolie
- 15 g verse koriander
- 3 el amandelpasta
- 2 el tahin sesampasta
- 1 el ahornsiroop
- 1 el sojasaus glutenvrij
- 1 tl cayennepeper
- 75 ml water
- 1 rode paprika
- 1 el sesamzaad
- 30 g ongezouten cashewnoten
- 15 g verse munt
Bereidingswijze
Snijd de courgettes met de spiraalsnijder of een scherp mes in reepjes. De zaadlijsten worden niet gebruikt. Schrap de wortels en snijd ook in reepjes. Kook de boekweitnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak ondertussen de saus. Pers de citroen en knoflook en doe samen met de olie, koriander, amandelpasta, tahin, ahornsiroop, sojasaus en cayennepeper in de blender. Voeg het water toe en pureer tot een gladde saus.
Snijd de paprika in dunne reepjes en doe samen met de noedels, wortel, courgette, het sesamzaad en de cashewnoten in een grote kom en schenk de dressing erover. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Meng alles door elkaar en bestrooi met de munt.
Combinatietip:
Kun je geen amandelpasta of tahin vinden? Gebruik dan pindakaas ,maakt iets anders maar net zo lekker!
Tip:
Je kunt deze pad thai ook maken met gewone sojasaus.
Lekkere wijn voor bij het gerecht
Heerlijk bij scholrolletjes met zalm in witteÂwijnsaus.
Vega tip = Pad Thai met cashewnoten
16,95Lees meer
Bekijk deze Wijn & Spijs recepten
Konijn met port
Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...
Scholrolletjes met zalm in witteÂwijnsaus
Scholrolletjes met zalm in witteÂwijnsaus4 personen, 45 minutenIngrediënten 2 sneetjes wit brood 4 el halfvolle melk 2 sjalotten 15 g...
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 4 hertenbiefstukken 150 g...
Champignon Bourguignon
Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst4 personen, 1 uurIngrediënten 1 citroen (schoongeboend) ½ rode peper 20 g verse platte...
Gegrilde zeebaars met limoen
Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...
Ossobucco van Seitan
Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...
Klassiek Italiaanse ossobuco
Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...
Asperge Bladerdeeg Pakketjes
Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...
Forel met kruiden uit de oven
Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...