R
Gratis verzending is vanaf 100 euro

Salade van chioggiabiet, geitenkaas, waterkers & pistachenoten

2 personen 15 minuten

Ingrediënten

  • 25 g pistachenoten
  • 1 stronk witlof
  • 2 Chioggia bieten
  • 125 g pitloze rode druiven
  • 25 g biologische waterkers
  • 150 g geitenkaas 45+
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el traditionele olijfolie

Bereidingswijze

  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof.
  • Snijd ondertussen de onderkant van de stronk witlof en halveer in de lengte. Verwijder de harde kern en snijd in de lengte in dunne repen.
  • Schil de bieten en halveer ze. Schaaf met de dunschiller op de snijkant in dunne plakjes, zodat het mooie patroon van het binnenste van deze bieten goed zichtbaar is. Halveer de druiven en verwijder de harde stelen van de waterkers.
  • Verdeel de biet, het witlof en de waterkers over de borden. Verdeel de geitenkaas erover. Bestrooi met de pistachenoten, versgemalen peper en eventueel grof zeezout. Besprenkel met de balsamicoazijn en olie.

Kookstaptip:
Je kunt de pistachenoten volgens stap 1 een dag van tevoren roosteren. Bewaar op kamertemperatuur.

Lekkere wijn voor bij het gerecht

In deze prachtige elegante witte wijn vind je aroma’s van groene appel en mandarijn. Er zijn ook minerale tonen in te vinden die te danken zijn aan de geografische samenstelling van de wijngaard onder andere door de “Buntsandstein” die daar te vinden is. Een hele mooie fris en fruitige Riesling.
Deze Riesling is niet te versmaden bij een prachtige forel uit de over met kruiden en citroen.

Vega tip = Salade van chioggiabiet, geitenkaas, waterkers & pistachenoten

10.95 

10,95Lees meer

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Konijn met port

Konijn met port

Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...

0
    0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegGa terug naar winkel