Salade van chioggiabiet, geitenkaas, waterkers & pistachenoten
Ingrediënten
- 25 g pistachenoten
- 1 stronk witlof
- 2 Chioggia bieten
- 125 g pitloze rode druiven
- 25 g biologische waterkers
- 150 g geitenkaas 45+
- 2 el balsamicoazijn
- 2 el traditionele olijfolie
Bereidingswijze
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof.
- Snijd ondertussen de onderkant van de stronk witlof en halveer in de lengte. Verwijder de harde kern en snijd in de lengte in dunne repen.
- Schil de bieten en halveer ze. Schaaf met de dunschiller op de snijkant in dunne plakjes, zodat het mooie patroon van het binnenste van deze bieten goed zichtbaar is. Halveer de druiven en verwijder de harde stelen van de waterkers.
- Verdeel de biet, het witlof en de waterkers over de borden. Verdeel de geitenkaas erover. Bestrooi met de pistachenoten, versgemalen peper en eventueel grof zeezout. Besprenkel met de balsamicoazijn en olie.
Kookstaptip:
Je kunt de pistachenoten volgens stap 1 een dag van tevoren roosteren. Bewaar op kamertemperatuur.
Lekkere wijn voor bij het gerecht
Deze Riesling is niet te versmaden bij een prachtige forel uit de over met kruiden en citroen.
Vega tip = Salade van chioggiabiet, geitenkaas, waterkers & pistachenoten
10,95Lees meer
Bekijk deze Wijn & Spijs recepten
Konijn met port
Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...
Scholrolletjes met zalm in wittewijnsaus
Scholrolletjes met zalm in wittewijnsaus4 personen, 45 minutenIngrediënten 2 sneetjes wit brood 4 el halfvolle melk 2 sjalotten 15 g...
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 4 hertenbiefstukken 150 g...
Champignon Bourguignon
Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst4 personen, 1 uurIngrediënten 1 citroen (schoongeboend) ½ rode peper 20 g verse platte...
Gegrilde zeebaars met limoen
Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...
Ossobucco van Seitan
Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...
Klassiek Italiaanse ossobuco
Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...
Asperge Bladerdeeg Pakketjes
Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...
Forel met kruiden uit de oven
Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...