fbpx
R
Gratis verzending is vanaf 75 euro

Ratatouille à la citrouille

2 personen | 60 min. bereiden 

Ingrediënten

• één spaghettipompoen
• 1/2 courgette
• 1 aubergine
• Provençaalse kruiden
• 1 grote ui
• 1 rode paprika
• paar tenen knoflook
• olijfolie
• blikje tomatenblokjes
• 1 klein bakje spekblokjes (weglaten voor Vega optie)
• 1 kleine doos champignons
• peper/zout

Bereidingswijze

1.Allereerst verwarm je de oven voor op 190 graden.

2. Snij de pompoen in twee helften en haal de pitten eruit, vervolgens smeer je er wat olijfolie op en leg je ze met het snijvlak naar beneden op een bakplaat. Dan zet je ze in de oven voor ongeveer 45/50 minuten. Ze zijn gaar als je met een vork voorzichtig het vruchtvlees eruit kunt halen, bij deze pompoen lijkt dat dus op sliertjes spaghetti.

3. In de tussentijd snij en hak je alle groenten voor de ratatouille fijn en klein. Leg of bewaar ze wel allemaal even apart van elkaar.

4. Neem een diepe koekenpan erbij en begin met de ui en de knoflook, deze fruit je aan, vervolgens voeg je de aubergine toe en bak je deze mee op hoog vuur. Daarna voeg je de rest van de groenten toe en mix je alles goed door elkaar. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel op smaak met peper, zout, en de Provençaalse kruiden. Laat het geheel rustig op laag vuur stoven terwijl de pompoen in de oven staat. De spekblokjes bak je in een andere koekenpan lekker krokant.

5. Wanneer de pompoen klaar is haal je deze voorzichtig uit de oven en schraap je het vruchtvlees eruit, laat dit even uitlekken in een vergiet en doe het dan vervolgens bij je ratatouille. Laat het wederom nog heel even stoven.

6. Pak nu de borden erbij en leg hierop de pompoenschil en vul deze met de ratatouille-mix en strooi er als laatste de krokante spekjes op, serveer met een goede rode wijn en waan je even in de Provence! Heerlijk happen!

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Pasta Bolognese

Pasta Bolognese

Pasta Bolognese4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten 2 blikken gepelde tomaten 1 ui 2 tenen knoflook 1 eetlepel olijfolie Verse...

Stoofperen

Stoofperen

Stoofperen 10 minuten + 3 uur stoven Ingrediënten 10-15 stoofpeertjes (Gieser Wildeman) 750 ml rode wijn of rode port (of een combinatie...

Stoofperen cheesecake trifle

Stoofperen cheesecake trifle

Stoofperen cheesecake trifle5 personen | 25 minuten + 2 uur opstijgenIngrediënten 100 gr bastogne koekjes 200 gr MonChou 200 gr Griekse...

Duck l’orange

Duck l’orange

Duck l'orange4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 2 handsinaasappels 4 kleine eendenborstfilets ½ pot gevogeltefond (a...

Chocoladefondant met frambozenhart

Chocoladefondant met frambozenhart

Chocoladefondant met frambozenhart4 personen | 60 min. bereiden Ingrediënten Ingrediënten 100 g boter 35 g bloem 100 g Dessert Callets of...

Geroosterde mango met chocoladeijs

Geroosterde mango met chocoladeijs

Geroosterde mango met chocolade-ijs4 personen | 20 min. bereiden Ingrediënten 1 sinaasappel (schoongeboend) 2 mango's 2 eetlepels honing...

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti4 personen | 60 min. bereiden | 60 min. wachttijdIngrediënten 50 gram Parmezaanse kaas 400 gram runder Gehakt 3 Eieren...

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus4 personen | 45 min. bereidenIngrediënten  600 gram biefstuk puntjes 400 gram champignons 3 rode punt...

Winkelwagen
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0