R
Gratis verzending is vanaf 100 euro

Ratatouille à la citrouille

2 personen | 60 min. bereiden 

Ingrediënten

• één spaghettipompoen
• 1/2 courgette
• 1 aubergine
• Provençaalse kruiden
• 1 grote ui
• 1 rode paprika
• paar tenen knoflook
• olijfolie
• blikje tomatenblokjes
• 1 klein bakje spekblokjes (weglaten voor Vega optie)
• 1 kleine doos champignons
• peper/zout

Bereidingswijze

1.Allereerst verwarm je de oven voor op 190 graden.

2. Snij de pompoen in twee helften en haal de pitten eruit, vervolgens smeer je er wat olijfolie op en leg je ze met het snijvlak naar beneden op een bakplaat. Dan zet je ze in de oven voor ongeveer 45/50 minuten. Ze zijn gaar als je met een vork voorzichtig het vruchtvlees eruit kunt halen, bij deze pompoen lijkt dat dus op sliertjes spaghetti.

3. In de tussentijd snij en hak je alle groenten voor de ratatouille fijn en klein. Leg of bewaar ze wel allemaal even apart van elkaar.

4. Neem een diepe koekenpan erbij en begin met de ui en de knoflook, deze fruit je aan, vervolgens voeg je de aubergine toe en bak je deze mee op hoog vuur. Daarna voeg je de rest van de groenten toe en mix je alles goed door elkaar. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel op smaak met peper, zout, en de Provençaalse kruiden. Laat het geheel rustig op laag vuur stoven terwijl de pompoen in de oven staat. De spekblokjes bak je in een andere koekenpan lekker krokant.

5. Wanneer de pompoen klaar is haal je deze voorzichtig uit de oven en schraap je het vruchtvlees eruit, laat dit even uitlekken in een vergiet en doe het dan vervolgens bij je ratatouille. Laat het wederom nog heel even stoven.

6. Pak nu de borden erbij en leg hierop de pompoenschil en vul deze met de ratatouille-mix en strooi er als laatste de krokante spekjes op, serveer met een goede rode wijn en waan je even in de Provence! Heerlijk happen!

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Konijn met port

Konijn met port

Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0