Pompoensoep met gember

4 personen | 35minuten bereiden

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 5 stengels bleekselderij
  • 600 g verse pompoen (biologisch)
  • 2 cm verse gember
  • 1 rode peper
  • 3 tenen knoflook
  • 750 ml kraanwater

Bereidingswijze

1. Snijd de blaadjes van de bleekselderij en houd achter. Snijd de selderij in boogjes en snipper de ui. Verhit olie in een soeppan en fruit de selderij en ui 5 min. Snijd ondertussen de pompoen in parten en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees met schil in stukjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook grof.

2. Voeg de pompoen, rode peper, gember, knoflook en water toe aan de selderij en ui. Breng aan de kook. Laat op laag vuur in 25 min. gaar worden. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg wat water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de borden. Garneer met de blaadjes bleekselderij.

Ibry Viognier

Lekkere wijn voor bij het gerecht

9.75 
Frisse en aromatische wijn met tonen van rijpe abrikozen, mango en perzik. Ook is heeft de wijn een duidelijke geur van verse bloemen. De wijn is mondvullend maar heeft een heerlijke minerale, verfrissende afdronk.

9,75

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Duck l’orange

Duck l’orange

Duck l'orange4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 2 handsinaasappels 4 kleine eendenborstfilets ½ pot gevogeltefond (a...

Chocoladefondant met frambozenhart

Chocoladefondant met frambozenhart

Chocoladefondant met frambozenhart4 personen | 60 min. bereiden Ingrediënten Ingrediënten 100 g boter 35 g bloem 100 g Dessert Callets of...

Geroosterde mango met chocoladeijs

Geroosterde mango met chocoladeijs

Geroosterde mango met chocolade-ijs4 personen | 20 min. bereiden Ingrediënten 1 sinaasappel (schoongeboend) 2 mango's 2 eetlepels honing...

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti4 personen | 60 min. bereiden | 60 min. wachttijdIngrediënten 50 gram Parmezaanse kaas 400 gram runder Gehakt 3 Eieren...

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus4 personen | 45 min. bereidenIngrediënten  600 gram biefstuk puntjes 400 gram champignons 3 rode punt...

Citroenrisotto met Kabeljauw

Citroenrisotto met Kabeljauw

Citroenrisotto met Kabeljauw2 personen | 35 min. bereiden Ingrediënten 765 ml kraanwater 1 kippenbouillontablet 1 biologische ui 1 teen...

Geroosterde Fruit de Mer

Geroosterde Fruit de Mer

Geroosterde Fruit de Mer4 personen | 15 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 250 g reuzengarnalen (diepvries, zak a 500 g) 1 kg verse...

Stoofschotel van wild

Stoofschotel van wild

Stoofschotel van wild4 personen | 120 min. bereidenIngrediënten 75 g boter/margarine. 1 kg gemengd vlees van wild...

Eendenborst met port en vijgen

Eendenborst met port en vijgen

Eendenborst met port en vijgen6 personen | 50 min. bereidenIngrediënten 6 eendenborsten, elk ca. 220 g, afgespoeld en drooggedept 500 ml...

Winkelwagen
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0