R
Gratis verzending is vanaf 100 euro

Gegrilde portobello met koolrabirisotto

2 personen , 35 minuten

Ingrediënten

  • 2 portobello champignons
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 g risottorijst
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
  • 1 koolrabi (in blokjes)
  • 500 ml kruidenbouillon (van tablet)
  • 25 g pijnboompitten (zakje a 65 g)
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge met truffelaroma
  • 50 g pittige kaas ((bijv. grana padano), in flinters)
  • ½ zak veldsla (a 75 g)
  • 1 eetlepel verse bieslook (in grove stukjes)

Bereidingswijze

Steeltjes van portobello’s fijnsnijden en in pan met dikke bodem met sjalotsnippers zachtjes bakken in 1 el olie. Rijst erdoor scheppen en bakken tot korrels rondom glanzen. Kruiden, koolrabiblokjes en helft van bouillon toevoegen. Roeren tot vocht is opgenomen. Zo telkens een scheut bouillon toevoegen en laten opnemen, tot risotto na 20-25 min. smeuïg is. In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. Portobello’s bestrijken met 2 el olie en in hete koekenpan in 10 min. bruin en gaar roosteren, regelmatig keren. Truffelolie met helft van kaas en pijnboompitten door risotto roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Veldsla over twee borden verdelen. Portobello’s erop leggen, bestrooien met wat zout en peper en bergje risotto erop scheppen. Bieslook met rest van kaas en pijnboompitten mengen en over gerecht strooien.

Lekkere wijn voor bij het gerecht

Een blend van 5 druiven waar ze voor elke druif op zoek zijn gegaan naar alleen de beste percelen. Alle druiven worden met de hand geplukt, en zeer strikt gesorteerd. Alleen de beste druiven worden voor de productie gebruikt, waardoor het rendement ook lager is. Van deze unieke wijn zijn dan ook maar 4600 flessen gemaakt. Goud gekleurde wijn met lichte ontwikkeling. Een elegante neus van citrus fruit, witte bloemen, honingtonen en vleugen van perzik. Een elegante ronde wijn, met lichte houtrijping op eiken vaten.

Perfect te combineren met gegrilde zeebaars met limoen.

Vega tip = Gegrilde portobello met koolrabirisotto

105.00 

105,00

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Konijn met port

Konijn met port

Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...

0
    0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegGa terug naar winkel