R
Gratis verzending is vanaf 100 euro

Chocoladefondant met frambozenhart

4 personen | 60 min. bereiden 

Ingrediënten

  • Ingrediënten

  • 100 g boter

  • 35 g bloem

  • 100 g Dessert Callets of pure dessertchocolade

  • 3 eieren

  • 4 eetlepels frambozencoulis

  • enkele verse frambozen voor de

  • afwerking

  • 50 g griessuiker

  • 1 snuifje zout

    Verder heb je nodig
    Bakpapier
    4 soufflékommetjes

Bereidingswijze

1. De vorige avond of enkele uren vooraf:
giet frambozencoulis in 4 holtes van een ijsblokjesvorm en zet in de diepvriezer.

2. Doe de in stukjes gesneden boter in een steelpan. Verwarm zacht en voeg, wanneer de boter begint te smelten, de chocolade toe. Laat langzaam smelten.
-Neem van het vuur en meng met de klopper tot een glad mengsel.
-Voeg de suiker toe, de bloem en het snuifje zout, meng goed.
-Doe er de eieren één voor één bij en meng zorgvuldig.
-Neem 4 vierkante stukken bakpapier en duw ze met behulp van een glas in 4 individuele soufflékommetjes.
-Verdeel er ongeveer 2/3 van het beslag over en zet ze in de koelkast (bewaar de rest van het beslag afgedekt op kamertemperatuur).
-Verwarm ongeveer 30 min. voor het serveren, de oven voor op 180°C.
-Neem na 10 min. de kommetjes uit de koelkast en druk lichtjes een sausblokje in elk kommetje.
-Verdeel er de rest van beslag over.
-Bak ongeveer 10 à 12 min.
-Laat 5 min. in de vormpjes staan en plaats de gebakjes dan met het bakpapier op de borden.
-Verwijder het papier voorzichtig (de saus zal er uitlopen).
-Werk af met enkele frambozen en serveer meteen.

Tip:
Ovens verschillen en de baktijd kan variëren: neem de gebakjes uit de oven wanneer de bovenkant stevig aanvoelt.

Lekkere wijn voor bij het gerecht

21.95 
De opvoeding gebeurt op houten vaten van verschillende inhoudsmaten voor ongeveer 7 jaar. In het glas is de kleur lichter dan de normale Tawny, met meer tranen aan de rand van het glas. De geur is complex: koffie, cacao, gedroogd fruit en geroosterde noten. In de smaak komen deze bestanddelen terug, ondersteund door een gezonde zuurgraad. De afdronk is lang en complex.Amavel Costa is een exclusief Porthuis gevestigd in de plaats Cedovim, Vila Nova de Foz Côa, Alto Douro. Het gebied behoort tot de elite van het Unesco wereld erfgoed.

21,95

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Konijn met port

Konijn met port

Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon

Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen

Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan

Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco

Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes

Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven

Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...

0
    0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegGa terug naar winkel