Chocoladefondant met frambozenhart
4 personen | 60 min. bereiden
Ingrediënten
Ingrediënten
100 g boter
35 g bloem
100 g Dessert Callets of pure dessertchocolade
3 eieren
4 eetlepels frambozencoulis
enkele verse frambozen voor de
afwerking
50 g griessuiker
1 snuifje zout
Verder heb je nodig
Bakpapier
4 soufflékommetjes
Bereidingswijze
1. De vorige avond of enkele uren vooraf:
giet frambozencoulis in 4 holtes van een ijsblokjesvorm en zet in de diepvriezer.
2. Doe de in stukjes gesneden boter in een steelpan. Verwarm zacht en voeg, wanneer de boter begint te smelten, de chocolade toe. Laat langzaam smelten.
-Neem van het vuur en meng met de klopper tot een glad mengsel.
-Voeg de suiker toe, de bloem en het snuifje zout, meng goed.
-Doe er de eieren één voor één bij en meng zorgvuldig.
-Neem 4 vierkante stukken bakpapier en duw ze met behulp van een glas in 4 individuele soufflékommetjes.
-Verdeel er ongeveer 2/3 van het beslag over en zet ze in de koelkast (bewaar de rest van het beslag afgedekt op kamertemperatuur).
-Verwarm ongeveer 30 min. voor het serveren, de oven voor op 180°C.
-Neem na 10 min. de kommetjes uit de koelkast en druk lichtjes een sausblokje in elk kommetje.
-Verdeel er de rest van beslag over.
-Bak ongeveer 10 à 12 min.
-Laat 5 min. in de vormpjes staan en plaats de gebakjes dan met het bakpapier op de borden.
-Verwijder het papier voorzichtig (de saus zal er uitlopen).
-Werk af met enkele frambozen en serveer meteen.
Tip:
Ovens verschillen en de baktijd kan variëren: neem de gebakjes uit de oven wanneer de bovenkant stevig aanvoelt.
Lekkere wijn voor bij het gerecht
21,95
Bekijk deze Wijn & Spijs recepten
Konijn met port
Konijn met port4 personen, 2 uur 30 minutenIngrediënten ½ konijn (ca. 1200 g) zout en versgemalen peper 4 uien 2 teentjes knoflook 1...
Scholrolletjes met zalm in wittewijnsaus
Scholrolletjes met zalm in wittewijnsaus4 personen, 45 minutenIngrediënten 2 sneetjes wit brood 4 el halfvolle melk 2 sjalotten 15 g...
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree
Hertenbiefstuk met spek, miso en knolselderijpuree2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 4 hertenbiefstukken 150 g...
Champignon Bourguignon
Champignon Bourguignon4 Personen 45 minutenIngrediënten 500 g grote champignons 2 winterwortels 4 uien 3 tenen knoflook 150 ml rode...
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst4 personen, 1 uurIngrediënten 1 citroen (schoongeboend) ½ rode peper 20 g verse platte...
Gegrilde zeebaars met limoen
Gegrilde zeebaars met limoen4 personen, 30 minutenIngrediënten 2 courgettes 5 el olijfolie 4 limoenen 1 rode peper (zaadlijsten...
Ossobucco van Seitan
Ossobucco van Seitan4 personen, 1 uurIngrediënten 1 el olijfolie 1 uien fijngesnipperd 1 teentjes knoflook fijngehakt 3 stengels...
Klassiek Italiaanse ossobuco
Klassiek Italiaanse ossobuco4 personen, 1 uurIngrediënten kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )4 wortel1 selder1 stengel ui1 knoflook1...
Asperge Bladerdeeg Pakketjes
Asperge Bladerdeeg Pakketjes2 personen, 15 minuten + 20 minuten wachtenIngrediënten 10 stuks Asperge 4 plakjes Bladerdeeg 4 plakjes Ham 50...
Forel met kruiden uit de oven
Forel met kruiden uit de oven2 personen 35 minIngrediënten 2 forellen, schoongemaakt 2 takjes rozemarijn of 4 takjes tijm 1 grote citroen,...