Wie zijn wij

Al gauw zal ”C’est le vin” u doen denken aan ”c’est la vie”, het is het leven! En dat is precies de bedoeling. Elke wijnliefhebber zal zich er in vinden dat een mooi glas wijn die een al mooie dag een gouden randje geeft. C’est le vin is ontstaan uit een passie voor wijn. Deze passie willen wij graag delen met de rest van Nederland.

C’est le vin is een jong wijnbedrijf in Haarlem en omstreken dat zich richt op het importeren van kwaliteitswijnen, direct van het wijnhuis. Wij brengen als wijnspeciaalhandel wijnhuizen op de Nederlandse markt die daar voorheen nog geen of weinig toegang hadden. Dit zijn voornamelijk onafhankelijke wijnboeren, veelal nog in familiebezit.  Vanuit onze import leveren wij direct aan voornamelijk de horeca.  Onze missie is om in de huiswijncategorie het niveau op de Nederlandse wijnmarkt omhoog te brengen en om betaalbare topwijnen te kunnen leveren. Een goed glas wijn hoeft niet duur te zijn!

Das Leben ist viel zu kurz, um schlechten Wein zu trinken. Goethe

Door onze jarenlange ervaring in de gastronomie nemen wij zoveel mogelijk zorgen van de horecaondernemer uit handen. Wij denken proactief voor u na. Denk hierbij aan wijn/spijs combinaties, het maken van de wijnkaart, het bijbrengen van wijnkennis voor uw personeel en nog veel meer.

Als particulier kunt u uiteraard ook bij ons terecht. Bestel uw wijnen met gemak via onze webshop.

Daarnaast richten wij ons op het verzorgen van wijnproeverijen op ons proeflokaal  maar uiteraard ook op locatie in Haarlem en omgeving. Elk thema is denkbaar en wordt op een plezierige, informele manier behandeld. Denk aan een proeverij met collega’s, vrienden of een kookclubje.

Hebben wij de wijn die u graag zou willen hebben niet in het assortiment, wees niet bevreesd, wij gaan voor u opzoek. Nee verkopen komt bij C’est le vin namelijk niet voor!

Vanaf april t/m oktober zal C’est le vin bij mooi weer meerdere malen met een sloep op het Spaarne gaan varen en leuke proeverijen incl. bijpassende amuses verzorgen.

Ook biedt C’est le vin de mogelijkheid om een wijncursus te volgen. Wij stomen u klaar om zowel het SDEN 1, 2 of 3 te kunnen behalen.