fbpx
R
Gratis verzending is vanaf 75 euro

Ossenhaas met rode wijnsaus

4 personen | 50 min. bereiden

Ingrediënten

  • 500 gr ossenhaas
  • 7 sjalotjes, gepeld
  • 400 ml rode wijn
  • 150 ml rode port
  • 2 kruidnagels
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • Peper en zout
  • 2 eetl suiker
  • Maizena om te binden
  • 1 eelt olijfolie
  • 125 gr kastanje champignons, in plakjes

Puree:

  • 450 gr aardappelpuree (zelf gemaakt of kant en klaar)
  • Verse peterselie
  • 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze

Bak de champignons 5 minuten met een beetje olijfolie en bewaar ze apart. Halveer de sjalotjes en fruit ze in een braadpan aan met een beetje olijfolie. Voeg de suiker toe en bak 2 minuten mee. Schenk de rode wijn en de port bij de sjalotten. Voeg de kruidnagels, rozemarijn, tijm en peper en zout toe en roer door. Breng het tegen het kookpunt en zet dan het vuur klein en leg het vlees in een stuk in de saus. Breng de saus net niet aan de kook en laat het vlees 15 minuten met deksel pocheren.

Haal het vlees uit de pan en bestrooi met een beetje zout en peper en wikkel in aluminium folie en leg het vlees terwijl je aan de slag gaat met de saus in de oven op 80 graden (maximaal een half uur). Schep de sjalotjes uit de pan en bewaar apart. Zeef de rest van de saus. Meng 1 eelt water met 1 eelt maïzena en roer tot een wit papje. Breng de gezeefde saus weer aan de kook en voeg beetje bij beetje de maizena toe totdat de saus van gewenste dikte is. Schep de champignons en de sjalotjes door de saus en verwarm nog een minuutje mee. Snijd de peterselie heel fijn en meng met de warme aardappelpuree. Pers de knoflook uit en voeg ook toe aan de puree. Breng op smaak met peper en zout. Haal het vlees uit de folie en snijd in 8 plakken. Schep als eerste wat van de rode wijnsaus met champignons en sjalotjes op een mooi bord. Serveer met puree en 2 stukken ossenhaas. 

Lekkere wijn voor bij het gerecht

16.50  13.95 
Cairanne is een schitterend mooi volle rode wijn met heerlijke aroma’s van zwart fruit.

16,50 13,95

Bekijk deze Wijn & Spijs recepten

Pasta Bolognese

Pasta Bolognese

Pasta Bolognese4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten 2 blikken gepelde tomaten 1 ui 2 tenen knoflook 1 eetlepel olijfolie Verse...

Stoofperen

Stoofperen

Stoofperen 10 minuten + 3 uur stoven Ingrediënten 10-15 stoofpeertjes (Gieser Wildeman) 750 ml rode wijn of rode port (of een combinatie...

Stoofperen cheesecake trifle

Stoofperen cheesecake trifle

Stoofperen cheesecake trifle5 personen | 25 minuten + 2 uur opstijgenIngrediënten 100 gr bastogne koekjes 200 gr MonChou 200 gr Griekse...

Duck l’orange

Duck l’orange

Duck l'orange4 personen | 35 min. bereidenIngrediënten Ingrediënten 2 handsinaasappels 4 kleine eendenborstfilets ½ pot gevogeltefond (a...

Chocoladefondant met frambozenhart

Chocoladefondant met frambozenhart

Chocoladefondant met frambozenhart4 personen | 60 min. bereiden Ingrediënten Ingrediënten 100 g boter 35 g bloem 100 g Dessert Callets of...

Geroosterde mango met chocoladeijs

Geroosterde mango met chocoladeijs

Geroosterde mango met chocolade-ijs4 personen | 20 min. bereiden Ingrediënten 1 sinaasappel (schoongeboend) 2 mango's 2 eetlepels honing...

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti

Piemontese agnolotti4 personen | 60 min. bereiden | 60 min. wachttijdIngrediënten 50 gram Parmezaanse kaas 400 gram runder Gehakt 3 Eieren...

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus

Biefstukpuntjes in Stroganoff saus4 personen | 45 min. bereidenIngrediënten  600 gram biefstuk puntjes 400 gram champignons 3 rode punt...

Winkelwagen
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0