Initiatiefnemers

C’est le vin is een initiatief van Xander de Bas, Joop Rigter en Jan Berghs. In december 2016 is het bedrijf opgericht en sindsdien gaat C’est le vin opzoek naar uiterst betaalbare wijnen, van wijnhuizen die nog tot op heden nog weinig toegang tot de Nederlandse markt hebben gehad.  Medio 2017 heeft C’est le vin zijn proeflokaal geopend in Vijfhuizen, op 10 minuten afstand van Haarlem.

Xander is sinds 2011 elke dag met wijn bezig. Na het volgen van WSET niveau 4 aan de Cape Wine Acadamy kreeg hij de slag te pakken. Zo heeft  hij op 22-jarige leeftijd zijn titel als Register Vinoloog aan de Wijnacademie behaald. Hiermee was hij met stip een van de jongste Register Vinologen ooit! Daarnaast heeft hij met Wijncafe Lefebvre tot tweemaal de titel Wijnbar van het Jaar gewonnen, uitgeroepen door Perswijn en Winelife. Na zijn werkzaamheden in de horeca is hij ervaring op gaan doen in de wijngaarden zelf in Stellenbosch om meer over het wijnproces te leren. Na ruim een jaar winkelervaring en een enorme passie voor wijn en horeca heeft hij besloten de volgende stap te nemen, een eigen wijnspeciaalzaak! Eind oktober 2018 zal Xander zelfs beginnen aan het traject Magister Vini, de hoogst haalbare wijntitel in Nederland. Hiervan zijn er momenteel maar 12 van in Nederland.

Bij Joop Rigter stroomt net als bij Xander de wijn haast door de aderen.  Al sinds 1976 is hij in de drankenhandel actief, en heeft bij belangrijke importeurs van wijnen, likeuren & distillaten gewerkt. Net zoals Jan was Joop een van de oprichters van Just for Friends. Joop heeft zeer ruime ervaring opgedaan als National Accountmanager bij Verbunt Wijnkopers en uiteraard als voormalig eigenaar van Vinifins. Joop is een echte vakman, weet als geen ander hoe de markt in elkaar zit en zal bij C’est le vin fungeren als Senior Wine Consultant.

Jan Berghs heeft samen met Joop Rigter succesvolle jaren gekend bij Vinifins. Hij is een Bourgondiër in hart en nieren en is betrokken geweest bij verschillende wijn start ups zoals de Almeerse Wijnkoperij, Just for Friends en nu uiteraard C’est le vin. Ondernemen zit in zijn bloed, en hij heeft naast een gedegen wijnkennis veel ervaring in het vastgoed.

Zowel Jan Berghs en Joop Rigter zijn  tot ridder benoemd bij de La Confrérie des Chevaliers du Tastevin, op het Château du Clos en Vougeot en Bourgogne.